Iskola

2023.11.22. 09:11

Új vezetői vannak a Szent László Líceum diáktanácsának

Sztuchlak Szilárd

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban nemrég tartották a Diáktanács vezetőségének tisztújítását. November 10-én, a tanév első küldöttgyűlésén – melyen osztályonként három képviselő volt jelen – megszavazták az elnökség kibővítését a szakosztályvezetőkkel. Egy héten keresztül minden nap kampányoltak a fiatalok az elnökségi helyekre. Nagyon nehéz volt a diákoknak választani, mivel minden jelölt számos eredményt elért már eddig is. November 17-én, a soron következő küldöttgyűlésen aztán megvalósult a tervezett tisztújítás, melyen az iskola osztályképviselői és az igazgatóság mellett a Mihai Eminescu Főgimnázium és a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium diáktanácsainak meghívottjai is részt vettek.
A diáktanács elnöksége két eredményes, sikerekben gazdag év után hivatalosan is lemondott. Seres Enikő-Aliz (XII. B) remekül helytállt elnökként a Diáktanács élén, sikeres csapatot hozott össze, melyet szívvel lélekkel koordinált, helyét Sacal Zita (XI. C) vette át. Varga Loretta (XII. B) alelnökként tevékenykedett, segítve az elnök munkáját, kitartóan leküzdve az akadályokat és sikerekre vezetve a diáktanácsot, az ő posztját Bozsányi Tímea (XI. A) tölti be ezentúl, míg a remek pénzügyis és csapatösszerázó személy Kocsis Márk (XII. A) titkár szerepkörét Corb Renáta (X. B) vette át. Köszönjük az előző elnökség rendületlen, kitartó, együttműködő és diákcentrikus munkáját! A három új kibővített elnökségi helyre is igen szoros volt a verseny, a rendezvényszervezői munkacsoport vezetője Pető Réka X. C osztályos tanuló lett, a pénzügyi munkacsoportért Puskás Beáta X. A osztályos diák felel, az arculati munkacsoport élére pedig e sorok írója, Sztuchlak Szilárd XI.B osztályos tanuló lett megválasztva. Az új elnökség nagyon hálás a beléjük vetett bizalomért; alig várták, hogy munkába lendüljenek, képviseljék diáktársaikat úgy az iskolában, mint a megyében és minél több, érdekes, interaktív, diákok igényein alapuló programokat szervezzenek az idei tanévben is. Sok sikert a Szentlaci DT új elnökségének! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában