Felhívás

2023.10.09. 17:08

Hetvenkét óra kompromisszum nélkül

„Az ember nem attól lesz nagy, hogy mások fölé kerekedik, hanem attól, hogy másokhoz leereszkedik; Jézus nem azt akarja, hogy lusták és kényelmes emberek legyünk, nem azt akarja, hogy hallgatagok és félénkek legyünk, hanem azt akarja, hogy élők, aktívak, főszereplők, az élet főszereplői legyünk.” (Ferenc pápa szavai a fiatalokhoz Budapesten) 
Az elmúlt években a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye is nagy sikerrel csatlakozott a Kárpát-medencét behálózó, 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű akcióhoz. Október második hétvégéjén vállalkozó szellemű fiatalok csoportjai arra szánják három napjukat, hogy másoknak segítsenek: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, fogyatékkal élőknek, árva gyerekeknek, időseknek. Az akció célja, hogy a fiatalokat, elsősorban a középiskolás és az egyetemista korosztályt meghívja, hogy ezen a hétvégén tegyék szabaddá magukat, és segítsenek ott, ahol szükség van rájuk. Fel szeretné hívni a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, elkötelezettségére, lelkesedésére, segítőkészségére. Ebben az évben október 13–15. között, „Itt vagytok, engem küldj!” (Iz 6,8) mottóval országos szintűre terjesztették ki ezt az akciót, amelyhez a nagyváradi egyházmegye fiataljai több programmal is csatlakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában