Értékelés

2023.09.13. 08:54

Nyereséges az idén hétéves nagyváradi Nymphaea aquapark

Hotelt és úszómedencét akar építeni a váradi Nymphaea aquaparkba a létesítményt üzemeltető Közterület-fenntartó Zrt. (ADP), hogy kielégítsék a létesítmény iránti igényeket.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István 

Hét évvel ezelőtt nyitották meg a nagyváradi Nymphaea aquaparkot, ebből az alkalomból vette számba a létesítmény működésének eddigi eredményeit és vázolta fel a jövőbeli terveket Liviu Andrica, a fürdőhelyet működtető Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) igazgatója. „Az aquaparkba hét év alatt 2.107.000 ember látogatott el, az éves átlagban 300 ezer látogatót jelent, ami, ha figyelembe vesszük a pandémia másfél éves időszakát is, amikor a létesítmény gyakorlatilag takaréklángon működött, akkor ez egy örömteli szám” – mondta Andrica. Mivel az aquaparkba látogatóknak nincs hol úszniuk, ezért az ADP egy úszómedencét akar építtetni oda, jelentette be a sajtótájékoztatón Liviu Andrica. A megvalósíthatósági terv már elkészült, ez egy 20x10 méteres, 1,6 méter mély úszómedence megépítésére vonatkozik. A beruházás értéke kb. 900 ezer euró és az ADP saját költségvetéséből fogják megvalósítani. Andrica bejelentette, hogy egy hotelt is építeni akarnak a Nymphaea aquapark területén, ugyanis a fürdőhely forgalma ezt megkívánja. A létesítménynek egyébként jelenleg hetven alkalmazottja van. Az igazgató kiemelte, hogy az aquapark megépítése 22 millió euróba került, a bevételek pedig az elmúlt hét évben elérték a 140 millió lejt azaz 28 millió eurót, a profit 9,5 millió euró volt. „Ez azt jelenti, hogy ha megmarad a bevételeknek ugyanez a mértéke, akkor húsz év alatt amortizálódik a beruházás” – emelte ki Andrica.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában