Erasmus+

2023.08.21. 09:55

Szalontaiak az Értünk a víz! című Erasmus+ csereprogramon

A Magyar Ifjúsági Sport és Rekreációs Egyesület augusztus 7-13. között Makón szervezte meg az Értünk a víz! című Erasmus+ csereprogramot. A tábor programjaiban a nagyszalontai MIDESZ tíz fővel vett részt a felvidéki Gymnázium J.A. Komenského - Comenius Gimnázium, a vajdasági Udruzenje za bolji Novi Knezevac (Törökkanizsáért Egyesület) és a szarajevói Magyar Polgárok Egyesülete HUM fiataljaival együtt. A csereprogram célja az volt, hogy növelje a fiatalok egészségtudatos kompetenciáit és magabiztossabb legyen a világnézetük. Ezek által hasznos tagjaivá válnak a helyi társadalomnak és korosztályuknak egyaránt. A projekt alkalmat adott arra különféle workshopokon keresztül, hogy a résztvevő fiatalok belelássanak a vízi sportok világába. A tevékenységek során megtanulták a fiatalok összekapcsolni a sportot, a rekreációt és az egészségtudatos életmódot. A legizgalmasabb program a kenutúra volt a Maroson, de a programban volt hajótúra a Tiszán és kirándulás Ópusztaszerre is. A kulturális programok során a résztvevők megismerték József Attila Makón töltött iskolás éveit, hogyan kezdett el verseket írni, valamint a Galamb József által alkotott eredeti Ford T modellt is közelről tanulmányozhattak működés közben. Barna Szilárd, a MIDESZ ügyvezető elnöke az Influencer projektet mutatta be a résztvevőknek, akik aktívan bekapcsolódtak a projekt tevékenységeibe.
A csereprogram során elsajátított ismereteket saját és közösségük javára is kamatoztatni tudják majd a résztvevők. A projekt sikerét abban is le lehet mérni, hogy jövőre, augusztus elején folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában