Közgyűlés

2023.08.31. 21:00

Felújítják a Traian Goga és a Plantelor utcákat

Forrás: PMO

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyváradi önkormányzat képviselő-testülete csütörtök délután zajlott havi rendes közgyűlésén megszavazta, hogy korszerűsítsék a Traian Goga utcát, a bekötőútjait, valamint a Plantelor utcát. A plénum elfogadta a két beruházás megvalósíthatósági tanulmányait és műszaki-gazdasági mutatóit is. A Traian Goga utca Váradszőllősön van, és jelenleg az útburkolata nem megfelelő, az esővíz-elvezető árkai pedig nem folytatólagosak. A mellékutcái nincsenek leaszfaltozva, az esővíz nem tud elfolyni, így nagyobb esőzésekkor a csapadék ott marad az úttesten és a környéken lakók földjein. A főútvonal és a mellékutcák teljes hossza körülbelül 1319 méter. A modernizálás során felújítják az úttestet, a járdákat, a sáncokat, a közvilágítást, a zebráknál pedig rámpákat alakítanak ki, megkönnyítendő a mozgáskorlátozottak átkelését az úttesten. Útburkolati jeleket festenek fel, és zöldövezeteket is létesítenek a nyomvonalak mentén 1167,38 négyzetméteren. A projekt teljes költsége bruttó 7,4 millió lej, a kivitelezési időszak 3 hónap.

A Plantelor utca Biharpüspökiben található. Ez az utca is leromlott állagú, gödrökkel tarkított és járda nélküli, illetve ebben az esetben sincs megoldva az esővíznek az elvezetése. A hatástanulmány előírja, hogy újítsák fel a 562,47 méter hosszú úttestet, a járdákat, az árkokat, majd útburkolati jeleket fessenek fel, zöldövezeteket is létesítenek a nyomvonalak mentén, és a zebráknál rámpákat alakítanak ki, megkönnyítendő a mozgáskorlátozottak átkelését az úttesten. Ezen invesztíció bruttó 3,9 millió lejbe kerül, a megvalósítási periódus pedig 4 hónap.

 



 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában