Térkialakítás

2023.07.05. 14:53

Öntik a mélygarázs feletti szökőkút betonfalait

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Elkezdték kiönteni a szökőkút betonfalait a Kossuth (Independenței) utcai mélygarázs tetején, mely vízesés-szerű hatást fog kelteni, tudatja közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. A térkialakítás fő eleme a mélygarázs bejárata fölé épülő ingatlan, amely képzőművészeti galériának és a képzőművészek által használt kiállítótérnek ad majd otthont. A kiállítótér üvegkupoláját a szecessziót idéző stílusban, virágos és geometrikus elemekkel díszítik majd. Az épület emeletes lesz, és falait vízteraszokkal és egy külső szökőkúttal látják el. Az emeleti rész homlokzata visszahúzott emelet lesz a földszinthez képest, és üvegfallal rendelkezik majd. 

Forrás:  PMO

A tér többi részére gránitból készülő, virágtartóval ellátott padokat és villanyoszlopokat helyeznek ki, ez utóbbiak napelemekkel fognak működni. A helyszínen emelnek még két kisebb, egyszintes épületet is, az egyikben turisztikai tájékoztató pont, a másikban kereskedelmi egység fog működni. Ez utóbbi könnyű fémszerkezetes ingatlan lesz, melyet ponyvával kerítenek körbe, ezt a meleg idényben fel lehet majd húzni. A mélygarázstól a Szent László-hídig tartó, egyelőre rendezetlen földterületen, ott, ahol a Mihai Eminescu-szobor is áll, utcai bútorzatot helyeznek ki, zöldövezetet és gyalogösvényeket alakítanak ki. A térátalakítás tervét a Muun Concept iroda és Pafka Ernő építész készítette el, a kivitelező a Construcții Bihor, a beruházás összértéke nettó 18.573.655 lej.

Látványterv
Forrás:  PMO

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában