Tájékoztatás

2023.07.15. 11:24

Még kérhetők a hulladékgyűjtő vödrök

Forrás: PMO

Mint arról már beszámoltunk, júliustól kezdve öt frakcióban kell gyűjteni Nagyváradon a hulladékokat. E hónap elejétől két új hulladékfrakciót vezettek be a magánházakban lakók számára: ezentúl külön kell gyűjteni a papírt és a kartont, illetve külön a műanyag és fémhulladékot, és szintén külön az üveget.

 

A nagyváradi önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy a hulladékbegyűjtési program megtekinthető online a https://rervest.ro/calendar-colectare-deseuri-reciclabile-luni/ és a https://rervest.ro/calendar-colectare-deseuri-reciclabile-vineri/ linkeken. A házakban lakóknál a begyűjtési program nem változik, csak a száraz frakció esetében bontják három részre a gyűjtést úgy, hogy az első héten a fém- és műanyag, a második héten a papír- és kartonhulladékot szállítják el. A harmadik héten ismét a fém- és műanyag hulladékot szállítják el, a negyedik héten pedig az üveghulladékot gyűjtő zöld edényt kell kitenni a ház elé. 

 

Azok a váradiak, akik eddig még nem tették meg, átvehetik az üveghulladék gyűjtésére szolgáló zöld vödröket és a karton, papírt gyűjtésére szánt kék zsákokat a Thurzó Sándor és az Uzinelor utcai szelektív hulladékgyűjtő létesítményeknél hétfőtől szombatig 8 és 20 óra között, illetve a RER Vest Körös/Tudor Vladimirescu utca 79. szám alatti munkapontjánál (bejárat a W. Shakespeare utca felől), hétfőn, szerdán és pénteken 8-16, kedden és csütörtökön 8–17 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában