Aszfalt

2023.07.20. 16:10

Erdélyi-szigethegység útja: aszfaltozási munkálatok

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint a végéhez közelednek a munkálatok az Erdélyi-szigethegység útja elnevezésű projektnek a Bihar megyéhez tartozó egyik útszakaszán. Ezen a héten a munkások a koptatóréteget öntik a 108 J jelű megyei útnak a Lesi tó üdülőtelepe (Coada Lacului) és a Biharfüred közötti, hét kilométer hosszú útszelvényén. „Ezen munkálatokkal párhuzamosan felszerelik a védőkorlátokat és az elkorlátozó hálókat azokon a részeken, ahol szikladarabok estek le és omlásveszély van. Ezt követően augusztus első felében felfestik az útburkolati jeleket és kihelyezik a közúti jelzőtáblákat. Reményeink szerint tehát a jövő hónap közepén áthatjuk a forgalomnak a Jádremete–Coada Lacului–Belényes közötti 43 kilométeres útszakaszt” – nyilatkozta Ilie Bolojan megyei tanácselnök.
Mint korábban lapunk is beszámolt róla, az említett helyreállítandó útszakasz hossza 43,375 kilométer és az Észak-Erdély regionális útvonal, Erdélyi-szigethegység útja elnevezésű projekt része. Ez magába foglalja a 764-es számú megyei út Belényes–Bondoraszó–Biharfüred közötti szakaszát, valamint a 108J számú megyei út Biharfüred–Lesi tó üdülőtelepe közötti részt.

Forrás:  Bihar Megyei Tanács

A munkálatok kivitelezője egy konzorcium, amelynek fővállalkozója a Drumuri Orășenești Rt. Az európai uniós pénzalapokból, a 2014–2020 közötti Regionális Operatív Program keretében finanszírozott beruházás értéke bruttó 146,4 millió lej.
Mint ismeretes, 2021 augusztusában, három hónappal a tervezett határidő előtt már elkészült az Erdélyi-szigethegység útja első szakaszának korszerűsítése. Ez a rész, a 108K jelzésű megyei út Jádremetétől Kolozs megye határáig, Nagyszebesig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában