Fotópályázat

2023.05.20. 13:00

Megnyitó és díjátadó: Szent László városa az én városom

Az Összefogás Nagyváradért, illetve az Euro Foto Art Egyesület immár hatodik alkalommal hirdetett pályázatot amatőr fotósok számára Szent László városa az én városom! címmel. A beküldött munkákból közös kiállítás nyílt a várbeli Mezey Lajos Galériában.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Törő Enikő

Hatodik éve szervezik meg a Szent László városa az én városom! elnevezésű pályázatot. Az ideire körülbelül húszan jelentkezek, egy személy maximum három fotót küldhetett be. Az alkotásokból közös kiállítás nyílt a Mezey Lajos Galériában, mely június 5-ig tekinthető meg.

Minden évben a Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében szervezik meg a versenyt, melynek témája nem más, mint Nagyvárad. Idén is keresték a legnépszerűbb Nagyváradról készült fotót, valamint Várad legjobb amatőr fotósát. A legnépszerűbb fotó az lett, amely a legtöbb online szavazatot kapta, a legjobb amatőr fotóst pedig egy szakmai zsűri választotta ki. Ennek tagjai Morvay Szabó Edina és Tóth István fotóművészek, valamint Demeter Katalin konzul. A pályázatot az Összefogás Nagyváradért, illetve az Euro Foto Art Egyesület szervezte.

Megnyitó

A legnépszerűbb beküldött képekből kiállítást nyitottak meg csütörtökön, melynek keretében a díjátadóra is sor került. Elsőként Tóth István AFIAP, az Euro Foto Art Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki bemutatta az új galériát és elmondta, hogy minden évben új perspektívákat vél felfedezni a beküldött fotókon. Továbbra is támogatni szeretné az amatőr fotósokat, így ő is felajánlott nyereményeket.

A továbbiakban Pető Dalma önkormányzati képviselő, az Összefogás Nagyváradért Egyesület alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, hogy idén is sikerült megszólítani minden korosztályt, sőt ez alkalommal a Partiumi Keresztény Egyetem több diákja is jelentkezett. Kiemelte azt is: fontosnak tartja, hogy amellett, hogy külföldi művészeket hívnak meg, a helyi tehetségeket is bemutassák.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Két kategóriában hirdettek nyertest a szervezők: Legnépszerűbb online fotó Nagyváradról 2023 és Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2023. Tóth István felajánlásának köszönhetően az első kategóriában az első három legtöbb kedvelést kapott felvétel készítője részesülhetett nyereményben, a Tóth István vezette magyar nyelvű, online fotókurzuson vehetnek részt ingyenesen. Első helyre Csendes Evelyn-Rebeka, a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatója került. A következő legnépszerűbb fotó készítője is Csendes Evelyn, ezért választottak még egy nyertest Fehér Evelyn-Renáta személyében, míg a harmadik nyertes Bartalis Hanna, a Partiumi Keresztény Egyetem elsőéves grafika szakos hallgatója.

A Nagyvárad legjobb amatőr fotósa 2023 díjat Pataki Péter Sándor vihette haza, nyereménye egy vásárlási utalványt volt, melyet Pető Dalma alelnök ajánlott fel, és egy elektronikai cikkeket árusító boltban lehet majd felhasználni. 

A tárlatnyitón felléptek a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjai. A kiállítás tehát június 5-ig látogatható, a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában