Átadás

2023.05.04. 14:44

Elkészült a margittai tanuszoda

Szőke Ferenc

A napokban fejezte be a kivitelező a tanuszoda építését Margittán. Szűk körben át is adta azt a helyi polgármesteri hivatal képviselőinek. Az engedélyek beszerzése, az uszoda működésének elindítása folyamatban van. Előtte még lesz egy hivatalos átadási ünnepség, melyet követően a közösség használatba veheti. Ezt már nagyon sokan várják, és remélhetőleg hamarosan sor kerül rá.
A komplexumban két medence van, az egyik 25×12,5, a másik 6×12,5 méteres. Ezen túl mellékhelyiségekkel, öltözőkkel és lelátókkal is fel van szerelve. A tanuszoda átadásán Demián Zsolt alpolgármester is jelen volt és elmondta, hogy a beruházás kivitelezése 2019-ben kezdődött, a Bihar Megyei Tanács védnöksége alatt, melynek élén akkor az RMDSZ-es Pásztor Sándor állt. „Ebben a mandátumban az örökölt projektek sorából ez a második véglegesített terv, a buszpályaudvar után, melynek működési feltételeit a helyi önkormányzat határozza meg. A megörökölt pályázatok sorát képezi a könyvtár, a mellette lévő útkereszteződés jelzőlámpákkal való felszerelése, a városháza szembeni és melletti parkok felújítása, a rekreációs multifunkcionális központ, a Goga II. teljes felújítása, illetve a líceum udvarán bentlakás és ebédlő építése. Várjuk a közbeszerzési kiírást a Horváth János Elméleti Líceum sporttermére is. Ez utóbbi szintén egy olyan projekt, amire 2020-ban, már a választások előtt megvolt az 5 millió lej az RMDSZ-nek köszönhetően” – nyilatkozta lapunknak az elöljáró.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában