Közlemény

2022.08.25. 07:40

Kezdődik az aluljáró-hálózat építése, lezárják a nagyváradi Gojdu teret

Lezárják szombattól a közúti forgalom előtt a Ghillányi (Dimitrie Cantemir) utat, valamint a Gojdu teret, a Cicero-tömbháztól egészen a Baross (Dacia) hídig. A forgalmat elkerülő utakra terelik.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Nagyvárad egyik legnagyobb infrastrukturális projektje, a Gojdu téri aluljáró-hálózat építése kezdődik el a jövő héttől, ami jelentős változásokat fog eredményezni a közúti forgalomban. A munkálatok miatt már augusztus 27-én, szombaton lezárják a forgalmat az érintett területen. Az autókat elkerülő utakra terelik, közleményében ezeket az útvonalakat is közölte a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. A lezárás a Gojdu teret, a nagypiac előtti teret, valamint a Ghillányi (Dimitrie Cantemir) utat is érinti, nem lehet majd gépjárművel közlekedni a Cicero-tömbházaktól egészen a Baross (Dacia) hídig, és a főútról sem lehet majd behajtani a környező, a Costaforu, a Vámház (Evreilor Deportați), a Szarvas sor (Mihail Kogălniceanu) és a Sánc (Griviței) utcákba.

Forrás: PMO

Kerülő utak

A Sztaroveszky (Gh. Magheru) út, Váradszőllős (Nufărul) és az Averescu út felől a városközpont felé haladó forgalmat kerülőutakra terelik. Váradszőllős felől az autók a következő útvonalon haladhatnak majd: Ghillányi út – Ștefan Zweig utca – Lugojului vagy Szálka (Sextil Pușcariu) utca – December 22 park – Horea utca – Vámház utca – Zárda (Mihai Viteazul) utca – Kossuth (Independenței) utca – Nagyvásártér – a Baross-hídnál létrehozott körforgalomból pedig felhajthatnak a hídra vagy a Kolozsvári útra térhetnek el. Ebbe a körforgalomba érkeznek majd a Mareșal Averescu útról letérő autósok is, továbbá az Averescu útról le lehet majd kanyarodni a Kolozsvári út felé egy újonnan létrehozott sávon. A Vámház és Zárda utcák kereszteződésénél is változtatások lesznek, elsőbbsége lesz a Horea – Vámház – Zárda utcán haladó autósoknak. Még egy körforgalmat hoznak létre a Zárda és a Kossuth utcák kereszteződésénél. Az itt és a hídnál levő körforgalom között kétirányúvá válik a Kossuth utca, a Nagyvásártér és a Gojdu iskola előtti út is. Egy harmadik körforgalom is lesz a Muntele Găina és a Ghillányi út kereszteződésénél, hogy könnyebben haladjon a forgalom. A térképekre berajzolt kerülőútvonalakat a városháza honlapján lehet böngészni. A komplex munkálatok miatt a Gojdu téren a villamosok sem fognak járni, a városközpont felé közlekedő utasokat a kerülő útvonalakon, autóbuszokkal szállítják majd. Az új útvonalakat és a megállókat a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat közölni fogja. Jövő héten a munkálatokat a közműhálózatok áthelyezésével kezdik, majd a cölöpök lefúrásával folytatják.

Forrás: PMO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában