Plantropolis

2022.07.08. 18:00

Kis kertészek az Elvarázsolt kertben

Nagy Orsolya, Kovács Tímea-Magdolna óvónők

A nagyváradi Orsolya Óvoda a szőllősi körzetben található 2-es számú tagóvodájában a második félév során folytatódott a Plantropolis-projekt tevékenység-sorozata. Az Elvarázsolt kert nevezetű projekt céljai között szerepel, hogy a gyerek megismerkedjenek a kertészkedéssel, közelebb kerüljenek a természethez és játékos formában megértsék miért fontos az, hogy vigyázzanak és óvják környezetüket. Az óvodában megrendezésre került egy kreatív rajzverseny, melyen zöldségeket és gyümölcsöket ábrázoló kompozíciók vettek részt. Természetesen a legszebb munkák készítői oklevélben részesültek. 

Az intézmény udvarán kialakított tankertben maguk a gyerekek ültethették el kedvenc zöldségeiket, mint például hagymát, retket, salátát, paradicsomot, paprikát stb., melyeket boldogan figyeltek meg napról-napra, ápoltak, gondozták a veteményest, és megismerkedtek a komposztálás fogalmával is. Júniusban ellátogatott az oviba maga Süni néni is, a Plantropolis kabalafigurája, és részt vett egy, a gyerekekkel közösen megrendezett, vidám hangulatú pikniken, amikor is a gyerekek megkóstolhatták a megtermelt zöldségeket. Az Elvarázsolt kert nevezetű projekt tehát nagy sikerrel zárult, és mivel a gyerekek nagyon szerették, reményeink szerint valamilyen módon a következő tanévben is folytatódni fog. A tankertünk a „Plantropolis” nevezetű projekt keretén belül valósulhat meg, a Russmedia Románia, a VPK Packaging Szalonta és a Grund Community Egyesület támogatásával, melyet helyi szinten a Nagyváradi Közösségi Alapítvány kezdeményezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában