Díjazás

2022.06.02. 12:06

Elismerő okleveleket kapott Pocsaly Zoltán, Margitta város volt polgármestere

Szőke Ferenc

Pocsaly Zoltán, Margitta város volt RMDSZ-es polgármestere eddigi munkásságának elismeréseként a közelmúltban elismerő okleveleket vehetett át. A Kolozsváron május 6-án megtartott SZKT gyűlésen Kelemen Hunor szövetségi elnök adta át neki az Ezüstfenyő-díjat. A díj valamilyen szinten nyugtázása volt majd két évtizedes vezető közéleti tevékenységének, melyből polgármesterként 13 évig szolgálta a város lakosságát, 4 éven át pedig alpolgármesterként. Jelenleg is aktív részese a város politikai életének önkormányzati képviselőként. Az oklevél és az Emlékplakett jelmondata: „A szülőföld visszaszerzéséért.” Az első gratulálók között volt Cseke Attila megyei RMDSZ- elnök, fejlesztési miniszter.

Május 14-én pedig a nagyváradi Ady Endre Líceum Aranyoklevelét vehette át, mint a líceum 50 éve végzett öregdiákja. Ugyanekkor kapta meg az intézmény 250. évfordulója alkalmából kiállított Emléklapot. A szövege leszögezi, hogy célja az intézmény által képviselt értékekhez való ragaszkodás életben tartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában