Tűzeset

2022.05.13. 10:15

Hatalmas tűz pusztított a Borsi úton – VIDEÓ!

Fotó: Ovi D. Pop

FRISSÍTÉS! A helyszínen készített felvételeken jól látszik, hogy a lángok egy adott pillanatban, 12 óra környékén, az udvarra is kiterjedtek. Ugyanekkor a létesítmény bejáratánál egy férfi éppen egyik hozzátartozójának mesélte videohíváson keresztül, mi történt. Az illető és kollégái, akik az épületben dolgoztak a tűz kitörése előtt, először arra lettek figyelmesek, hogy megszakadt az áramszolgáltatás. Ezután a férfi lángokat látott, ő és rajta kívül még néhányan egy-egy poroltót kaptak fel, megpróbálták eloltani a tüzet, de aztán a lángok akkora méretet öltöttek, hogy jobbnak látták, ha távoznak az épületből, így mire a hatóságok kiértek, már megtörtént a teljes evakuálás. Az illetőnél nem volt semmi egyéb, csak a telefonja.

Mindeközben a rendfenntartást, illetve a Borsi út autós forgalmának haladását a rendőrség több csapata biztosította. Ugyanakkor a tűzoltók közül néhányan arról gondoskodtak, hogy a Borsi úton keresztül fekvő, vízellátást szolgáló csövön az autók ne "tapossanak" át, így minden egyes jármű kerekei elé egy-egy kis hidat tettek, amivel átgurulhattak a cső fölött. A forgalmat tehát nem állították le, viszont jelentősen lassították, és az óvintézkedés ellenére is látható volt, hogy a víznyomás néha akadozik, gyengül.

Az út mentén rengeteg autó parkolt, sokan a telek széléről, a fák árnyékából figyelték az eseményeket, feltehetőleg az érintett cégek személyzeteinek tagjai.

*

FRISSÍTÉS! A Crișana Sürgősségi Esetek Felügyelőségének közleménye szerint a riasztás reggel 10.10 órakor érkezett hozzájuk, és körülbelül 13 órára sikerült eloltani a lángokat. A katasztrófavédelem munkatársai továbbra is tűzfészkek után kutatnak a helyszínen, és dolgoznak a kárelhárításon. A raktárépület szomszédságában lévő adminisztrációs épületet sikerült megmenteni a lángoktól.

*

A katasztrófavédelem több mint száz munkatársa dolgozik a lángok megfékezésén a nagyváradi Borsi úton, ahol egy raktárépületnél keletkezett tűz. 

Tizenöt speciális jármű van a helyszínen, melyek közül három létrával van ellátva a magasból történő oltásra. Camelia Roșca, az ISU szóvivője azt nyilatkozta, hogy a füst miatt előkészítettek egy RO-ALERT üzenetet a lakosságnak, de ezt csak akkor küldik ki, ha szükségessé válik.

Fotó: Pikó Stefánia

A lángok egy mintegy 4000 négyzetméteres raktárépületben, és ennek a tetőjén pusztítanak. A helyiségen sajtóinformációk szerint két cég osztozik: a Black Sea, amely fűtési, légkondicionálási és fürdőszobai felszerelések forgalmazásával foglalkozik, illetve a Cargus futárszolgálat.

Fotó: ISU

Három személyt kellett egészségügyi ellátásban részesíteni: ketten pánikrohamot kaptak, egyvalaki pedig égési sérüléseket szenvedett a kezén.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában