Postaláda

2022.01.17. 17:00

Lorántffysok látogatták meg a bábszínházat

Koncz Ágota tanítónő

 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium 3. osztálya látogatott el a nagyváradi bábszínházba múlt héten, ahol a Lilliput Társulat tagjai fogadták őket. Az odavezető úton e sorok írója beszélgetett a gyerekekkel a nagyváradi magyar kulturális életről, például arról, hogy hol található a bábszínház, a Fekete Sas-palota, szóba került az 1714-es évekbeli Sas fogadó, és az 1905-ös évi Fekete Sas terve.

A bábszínházban Varga Friderika színházi ügyelő fogadta a gyermekeket, és bemutatta nekik a bábszínházat, de egy kicsit más szemszögből, ugyanis a gyerekek addig csak a székekről ülve láthatták azt. Szó volt a díszletekről, a megvilágításról, a hangosításról, a gyerekek találkozhattak is azokkal, akik ezért felelnek. A legjobban az ,,operafüggöny” tetszett nekik. A kisdiákok a bábokat is megnézhették és kicsit játszhattak is azokkal, majd az öltözőkbe is bekukkantottak, néhányan pedig a tükör elé is ültek, hogy egy rövid időre a bábszínészek helyébe képzeljék magukat. A gyerekek a kulisszák mögött még az igazgatói irodába is bemehettek. Szintén nagy élmény volt számukra Ozsváth Zsuzsa költőnővel találkozni, akinek versét már olvashatták a Napsugár folyóiratban.

Búcsúzóul minden gyerek egy-egy bábot kapott ajándékba. A kisdiákok és a tanítónő ezúttal is köszöni a kedves és barátságos fogadtatást és ezt az élményt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában