Bírság

2021.05.20. 07:29

Nem járták végig a törvényes ügymenetet, megbüntették őket

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

Balszerencsésen indul a Nagyváradon úttörőnek számító Körös-parti napozó projekt, ugyanis a polgármesteri hivatal megbüntette a szervezőket, mert a hivatal engedélye nélkül kezdtek ott építkezni. Anca Deac, a polgármesteri hivatal sajtóosztályának a vezetője lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, hogy a Garasos-híd mellett a Sebes-Körös jobb partján ideiglenes homokos strandot kialakító vállalkozást 500 lejre bírságolták meg az 2018/571. számú helyi tanácsi határozat alapján. Ez kimondja, hogy a köztereken lezajló események megszervezéséhez, amelyek keretében árusító bódékat és más szerkezeteket is kihelyeznek, szükség van az önkormányzat jóváhagyására.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Garasos-híd közelében ideiglenes napozó épül és büfékocsik is lesznek a parton, azokból árusítják majd a sört és az ételt az arra járóknak. Egyébként azok a kolozsvári vállalkozók építik meg a műstrandot, akik az elmúlt években street food fesztiválokat szerveztek Nagyváradon. A Why Not US marketingügynökség által múlt héten kiadott közlemény szerint a Sebes-Körös partján csak ideiglenes építményeket emelnek. Azt is állították, hogy a munkálatok a Körösök Vízügyi Igazgatósága és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal támogatásával épülnek, ami a történtek függvényében nem lehet igaz. Annál is inkább, mert mint azt Anca Deac jelezte, a szervezők hamarosan egy másik bírságra is számíthatnak az önkormányzat részéről egy másik kihágás miatt. A sajtóosztály munkatársa jelezte, hogy az önkormányzat amúgy nem ellenzi ezt a projektet, de a szervezők túlságosan siettek, nem járták végig a törvényes ügymenetet. Kérdésünkre válaszolva Deac elmondta azt is, hogy nem tiltják be a projektet, amúgy nem is tehetik, mert a szervezők a Körös bal partján vendéglátóipari egységet üzemeltető Aido Group kft.-től bérlik a partszakaszt, melyet a cég a maga során a Körösök Vízügyi Igazgatóságtól vett koncesszióba, de azt kikényszerítik, hogy a projektet a törvényes előírásoknak megfelelően valósítsák meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában