Szelektíven

2021.02.04. 11:02

Új tárolók kerültek a hulladékgyűjtő pontokba Nagyváradon

Zöld és barna tárolókat helyezett ki a RER a nagyváradi lakótársulások hulladékgyűjtő pontjaiba az üvegek és a biohulladékok számára.

A nagyváradi köztisztasági szolgáltatást ellátó RER vállalat az elmúlt időszakban minden hulladékgyűjtő ponthoz, amelyeket a tömbházak lakótársulásai tartanak fenn, két új típusú edényt helyezett el. A vállalat közleménye arról ír, hogy a ráccsal elkerített hulladékgyűjtő platformok mindegyikébe kihelyeztek zöld tárolóedényeket, melyeknek a fedele zárt, az üvegeket és a befőttes üvegeket egy kerek nyíláson keresztül lehet bejuttatni az edénybe anélkül, hogy hozzá kellene érni a fedeléhez. Kihelyeztek ugyanakkor minden gyűjtőponthoz egy barna tárolót is, ezekbe a háztartási biohulladékot kell bedobni, például gyümölcs- és zöldségmaradékot, kenyérhéjat, kávézaccot, hajat stb. Ráadásul a RER hamarosan kicseréli a konténereket is, a jelenlegiek helyett pedállal ellátottakat helyeznek ki, tehát az emberek nem kell hozzáérjenek majd az edények fedeléhez.

A RER értesít arról is, hogy folytatódik a szerződéskötési kampány, azaz a vállalat képviselői a következő időszakban felkeresik a lakóházak tulajdonosait és a lakótársulások képviselőit, hogy megkössék velük az új köztisztasági szerződést. Ezzel az akcióval a RER megkíméli a lakókat és a lakótársulások képviselőit attól, hogy maguk menjenek el a cég székhelyére megkötni az amúgy kötelező hulladékelszállítási szerződést. Azokon az utcákon, ahol a RER már befejezte a szerződések aláírását, megkezdi a fekete és a barna edények kiosztását, előbbiben a reziduális, azaz újra nem hasznosítható hulladékokat, utóbbiakban a szerves hulladékot kell gyűjteni. Ugyanakkor a polgárok megkapják a sárga zsákokat is, amelyekbe a csomagolóanyag-hulladékot kell gyűjteni. Minden tárolóedény mikrocsippel van ellátva, mert március 1-től automatikusan regisztrálni fogják az ürítéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában