elképzelések

2021.02.02. 09:40

Költségvetés még nincs, projektek már vannak a váradi városházán

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal Nemzetközi Finanszírozású Projektek Menedzsment Igazgatósága 210 millió értékben készített elő projekteket a 2021–2027-es uniós költségvetési ciklusra.

Pap István

Az igazgatóság már az elmúlt években kidolgozott olyan elképzeléseket, amelyeket már csak a következő, 2021–2027-es európai uniós költségvetési ciklusban fog benyújtani. A szóban forgó projekteknek a megvalósítása azonban döntő mértékben attól függ majd, hogy az új költségvetési ciklusban milyen finanszírozási lehetőségek nyílnak meg, egyelőre ugyanis ezek még nem ismertek, mondta tegnap Florin Birta, Nagyvárad polgármestere a nemzetközi finanszírozások lehívásáért felelős igazgatóság sajtótájékoztatóján. „Meg kell várjuk azt, hogy a kórházfelújítást lehet-e a Helyi Fejlesztési Országos Programból finanszírozni, lássuk, hogy a gyalogos utcákká való átalakításokat finanszírozzák-e még” – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy szintén uniós pénzből akarják megépíteni a gyalogos hidat a Sebes-Körösön a Hilton szálló melletti övezetben, és az új ócskapiachoz vezető gyalogos felüljárót is a körgyűrű fölött, illetve buszokat, villamosokat szeretnének még beszerezni.

Ez még a távlati jövő, de Birta felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az évben is lesznek munkálatok uniós forrásokból az egész városban, melyek fennakadást okoznak majd a közlekedésben. Ebben a vonatkozásban a villamossín-bővítési munkálatokat, a Ghillányi (Dimitrie Cantemir) és a Fürdői (Nufărului) utak felújítását, a közúti aluljárók építésének megkezdését és a fűtéshálózat felújítási munkálatait emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában