Könyvbemutató

2021.01.18. 20:53

Könyvekben távoli s közeli múltunk

A Magyar Kultúra Napja alkalmából két olyan kötetet ismerhet meg az olvasóközönség, melyeket decemberben online formában már bemutattak. A Holnap Kulturális Egyesület gondozásában megjelent Kit az sok csata jár című kötetben Szilágyi Aladár beszélget a magyar hadtörténet tíz fontos mozzanatáról jeles hadtörténészekkel, a honfoglalástól az 56-os forradalomig. A tavaly elhunyt szerző történelmi tematikájú könyvsorozatáról a szerkesztő, Szűcs László, valamint Nagy Mihály Zoltán történész-levéltáros beszélget. A könyvbemutató helyszíne a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ, január 19-én, kedden 18 órától.

Szerdán délután ugyancsak a Lorántffy Központban 18 órától mutatják be Nagy Béla: Én maradok! A romániai diktatúra utolsó három éve című munkáját. A háromkötetes „levélnapló” egy család mindennapjain keresztül enged betekintést a Ceausescu-rendszer utolsó korszakának működésébe. A könyvből Hajdu Géza színművész ad elő részleteket, a Nagyváradi Állami Színház egykori irodalmi titkárával Szűcs László beszélget. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában