Összefogás

2020.12.02. 14:45

A Magyarok kenyere-program segíti a baptista közösség szeretetszolgálatát

Az idén tavasszal elindított kezdeményezésnek köszönhetően több mint félszáz tonna búza gyűlt össze, melyből 26 tonna liszt készülhetett.

RMDSZ-sajtóanyag

Az elmúlt héten előbb a katolikus Caritas szeretetszolgálata kaphatta meg az egy évre elegendő lisztmennyiséget, majd a baptista közösségnek jutott a segítségből. 2500 kilogramm lisztet szállítottak a bihari Mikló Róbert pékségébe, ahol így elkészülhet a teljes szolgálat egyéves kenyérhasználata. A baptista közösség legnagyobb szociális intézménye, a Szalárdi Philadelphia öregotthon is immár ebből az adományból fogja kapni a kenyeret.

A tavasszal több száz gazda fogott össze a falugazdászok kérésére és álltak a nemes ügy mellé. Most Huszár Antal és Antal József falugazdászok kísérték el a szállítmányt, és számolhattak be Szilágyi Zoltánnak, Bihar község polgármesterének a program sikeréről. A polgármester maga is adományozott a Magyarok kenyere-programba, és nem kis megelégedéssel nyugtázta, hogy lám, igenis megéri egymás mellé állni és segíteni, hisz jó helyre kerülnek a búzaszemek. „Én mindig is tudtam, hogy egy jó, szolidáris csapatnak vagyok a tagja, amely figyel egymásra és segít egymásnak. Szeretném megköszönni RMDSZ-es kollégáimnak a munkát, az ügy felkarolását, Szabó Ödön parlamenti képviselőnek az ösztönző magatartást, a falugazdászoknak a fáradozást a begyűjtőmunka során, a gazdáknak az adományt, a felhasználóknak pedig jó egészséget kívánok” – zárta szavait az átadáson Szilágyi Zoltán.

Borítóképünkön a nagylelkű adományozók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában