Arad megye

2024.05.07. 12:16

Külföldi munkavállalókat utasítottak ki az országból, mivel határsértést kíséreltek meg

Forrás: www.politiadefrontiera.ro

Agerpres

Kiutasítottak az országból több külföldi állampolgárt, akik határsértést megkísérelve próbáltak más európai országokba jutni. Az illetőknek öt évig tilos az Európai Unió területére lépniük.
Az Országos Bevándorlási Felügyelőség keddi tájékoztatása szerint a hatóságok felügyelete alatt levő külföldiek elszállásolására szolgáló központ munkatársai 16 személyt szállítottak a kolozsvári nemzetközi repülőtérre, majd küldtek haza repülőn: tízet Bangladesbe, négyet Srí Lankára és egyet-egyet Indiába és Pakisztánba.
A közlemény szerint az illetők törvényesen érkeztek Romániába 2019 és 2024 között, hogy munkát vállaljanak. Idén tavasszal azonban illegális határátlépést kíséreltek meg, ami az országból való kiutasításukat vonta maga után.
Az érintett külföldi állampolgároknak megtiltották, hogy a következő öt évben belépjenek az Európai Unióba, az Európai Gazdasági Térségbe vagy a Svájci Államszövetségbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában