Felújítás

2024.05.07. 09:51

Idén nem érintik Nagyváradot a csíksomlyói zarándokvonatok

BN-összeállítás

A Nagyvárad és  Kolozsvár közötti vasúti infrastruktúra korszerűsítése miatt idén kénytelenek elkerülni a csíksomlyói zarándokvonatok a kolozsvári és marosvásárhelyi vasútállomást, így a már hagyományossá vált köszöntésekre sem kerülhet sor – írja a Maszol hírportál. A felújítás miatt a zarándokvonatok a nagyváradi vasútállomást sem érintik.

Két külön zarándokvonatot indítanak idén Budapestről a csíksomlyói pünkösdi búcsúba. A Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors Budapestről közösen, Magyarország leghosszabb személyszállító szerelvényenként indul útnak: Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza/Kürtös, majd Arad–Déva–Gyulafehérvár–Brassó–Sepsiszentgyörgy–Alcsíki falvak útvonalon.

A Misszió tours által május 16-án indítandó szerelvény Budapest, Keleti-pu.–Szolnok–Püspökladány–Debrecen–Nyírábrány–Érmihályfalva–Nagykároly–Zilah–Zsibó–Dés–Déda–Maroshévíz–Gyergyószentmiklós–Marosfő–Csíkszentdomokos–Csíkmadaras–Madéfalva–Csíkszereda útvonalon halad majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában