istentisztelet

2020.11.10. 17:31

Az időseket köszöntötték Réven

November 8-án, vasárnap istentiszteleti keretben köszöntötték a révi református közösség idős tagjait.

Hasas János

Nehémiás 5:14–19 versei alapján szólt a gyülekezethez Isten igéje, melyben Papp Csaba lelkipásztor kiemelte: Nehémiáshoz hasonlóan mi is tanúbizonyságát kell adjuk a mában az önzetlenségnek, fizikai és szellemi munkának, segítőkészségnek a közösség irányába, egy olyan világban, ahol sajnos ezen értékek egyre inkább halványulnak. Itt kérte meg az igehirdető a gyülekezet idős tagjait: tapasztalatukkal, tanácsaikkal, ha lehet, cselekedetekkel álljanak a közösség ifjabb korosztálya mellé. E korosztálynak szüksége van a megfelelő élettapasztalattal rendelkező személyek jó tanácsaira, meglátásaira – fejtette ki Papp tiszteletes. Éljünk és munkálkodjunk e közösségben mindannyian úgy, hogy mi is elmondhassuk: „Emlékezzél meg rólam, én Istenem, javamra, mindarról amit én e néppel cselekedtem!”

Az igehirdetést követően Vincze Jázmin és Dominik megható verses-énekes műsora következett, mellyel köszöntötték a szépkorúakat. Az istenházát elhagyva kimenetelkor minden idős testvér egy minitortát kapott, melyeknek elkészítéséért köszönet illeti Mérai Lídiát és Mérai Katinkát. Isten áldja, óvja és őrizze a révi közösség idős tagjait.

Borítóképünkön a köszöntés egyik mozzanata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában