RMDSZ

2020.11.19. 14:24

Az, ami nekünk jár, immár el is jut a közösséghez

Örvénden találkozott a választókkal Szabó Ödön, az RMDSZ ügyvezető elnöke. A térség parlamenti képviselőjelöltjével, Kovács Ádámmal kopogtatott be és beszélgetett el több helybélivel.

RMDSZ-sajtóanyag

„A magyar közösség számára, mint minden választáson, nagyon fontos az, hogy a lehető legmagasabb számban vegyen részt a választáson, ugyanis csak így biztosítható, hogy azok az ügyek, amelyek számukra fontosak, valóban megkapják a megfelelő támogatást a döntéshozatalban” – fogalmazott Szabó Ödön, kiemelve: „Az örvéndi emberekkel beszélgetve egyértelműen kiderült, hogy nagyon pontosan tudják ezt a térség magyarjai, és ennek a kiváló összefogásnak és a jó, fiatalos lendülettel rendelkező csapatnak köszönhető, hogy immár nem először sikerült magyar vezetőt választani a község élére egy olyan közigazgatási egységben, ahol a magyarok számaránya alig haladja meg a húsz százalékot. Külön küzdelmet jelent, hogy évről évre megmaradjon a magyar iskola, hogy sikerüljön támogatni a magyar egyházakat, és hogy próbáljanak lehetőséget teremteni arra, hogy a fiatalok ne elmenjenek a térségből, hanem továbbra is itt építsék jövőjüket.”

Mint megtudtuk, az RMDSZ parlamenti képviselete az elmúlt években több alkalommal is segítette a közösséget Bukarestből megszerezhető forrásokkal, projektek megvalósításával, többek között így tudtak előrelépni a víz, szennyvíz, aszfaltozás, templomfelújítás munkálataival. Az elmúlt évek voltak azok, amikor például a kitartó munkának köszönhetően sikerült elérni, hogy a bukaresti vallásügyi államtitkárság forrásaiból számarányának megfelelően juttassanak vissza a magyar közösségnek támogatásokat. „Sokáig nem volt ez így, de az RMDSZ jó tárgyalóképességének és eredményes képviseleti munkájának köszönhetően immár az, ami nekünk jár, el is jut a közösséghez” – fogalmazott a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

Szabó Ödön elmondta: „Azt látjuk, hogy akkor vesznek komolyan bennünket, ha részünk van a döntéshozatalban. Jelen kell legyünk és bele kell szóljunk a helyi, megyei, országos és immár a sikeres európai polgári kezdeményezésen keresztül a nemzetközi szintű közéleti dolgok alakulásába is. A vezetők, a magyar pártok azt a feladatot, amit a közösség kért, éspedig hogy ne legyen magyar megosztottság, ne legyen sárdobálás, elvégezték, hisz az RMDSZ listáján ott vannak az összes magyar erdélyi magyar politikai szereplők képviselői, ami azt jelenti, hogy immár mindenki nyugodt szívvel támogathatja azt, hogy egységes, erős magyar jelenlét jöjjön össze a bukaresti parlamentben.”

A beszélgetőpartnerek többsége jelezte, hogy mint eddig minden alkalommal, most is számíthat az érdekképviselet az örvéndiekre.

Borítóképünkön: Örvénden találkozott a választókkal Szabó Ödön, az RMDSZ ügyvezető elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában