7. pont

2020.09.21. 16:42

Legyen Nagyvárad Európa ifjúsági és kulturális fővárosa!

Hunyadi István, az RMDSZ nagyváradi képviselőjelöltje kezdeményezésére szeptember elején ifjúsági konzultációra került sor, amelynek eredményeképpen megfogalmazásra került a nagyváradi fiatalok tizenkét pontja. Ebben kiemelt szerep jut a nagyváradi kulturális életnek is. „Nagyvárad csaknem ezeréves története, épített és szellemi öröksége többet érdemel: legyen Nagyvárad Európa ifjúsági és kulturális fővárosa!” – áll Hunyadi javaslatcsomagjában. A képviselőjelölt kiemeli: „Az ifjúsági és kulturális főváros címek új megvilágításba helyezhetik mindazokat az adottságokat, amelyekkel a város rendelkezik. Egy ifjúsági és kulturális főváros-projekt hatalmas lehetőség mind gazdasági, mind turisztikai szempontból, hiszen egy éven keresztül egész Európa, sőt, a világ figyelmét is elnyerhetjük”.

„Oktatási intézmények, kreatív vállalkozások, civil szervezetek, és végül, de nem utolsó sorban a város polgárai is csak nyerhetnek azzal, ha megpályázzuk az európai ifjúsági és kulturális főváros címeket” – tette hozzá a képviselőjelölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában