nem végleges eredmények

2020.08.05. 12:35

Összesítés: vizsgáztak a tanárok is

Bihar megyében a nem végleges eredmények szerint a jelentkezők 63,73 százaléka szerepelt sikeresen az egyetem előtti oktatási rendszerben meghirdetett állásokra kiírt vizsgán.

Forrás: ProTV

A Bihar Megyei Tanfelügyelőség közleményében tudatja, hogy a fellebbezések benyújtása előtt az összesítés szerint 703 vizsgázó ért el minimum hetes osztályzatot a tanári állásokért folyó vizsgán. A megmérettetésre összesen 1278 pedagógus iratkozott be, de közülük csak 1177 személy jelent meg a vizsgán. Az összesítésből kiderül, hogy 688 vizsgázó 7 és 9,99 közötti jegyet kapott, tizenöt jelentkező pedig tízes osztályzatot ért el. Utóbbiak közül öten ortodox vallástanból, hárman óvodapedagógiából, ketten testnevelésből, ketten zeneoktatásból, egy-egy vizsgázó pedig pszichopedagógiai tanácsadásból, elemi iskolai oktatásból és szombatista vallástanból kapott tízest. 69 jelentkező végül személyes vagy egészségügyi problémákra hivatkozva nem jelent meg a vizsgán, négy jelentkezőt kizártak, egy dolgozatot pedig a módszertan megszegése miatt érvénytelenítettek.

A csalás miatt kizárt jelentkezők nem kapnak helyet a tanügyben a 2020–2021-es tanévben. A fellebbezéseket augusztus 4-én este kilenc óráig és 5-én déli tizenkét óráig lehet eljuttatni személyesen vagy e-mailen a Bihar Megyei Tanfelügyelőséghez. A végső eredményeket augusztus 11-én függesztik ki a tanfelügyelőség honlapján és a http://www.titularizare.edu.ro/ honlapon. A nem meghatározott időtartamú kinevezéshez a jelentkezők minimum hetes osztályzatot kell elérjenek, míg a helyettesítő posztra, azaz meghatározott időtartamra szóló kinevezéshez minimum ötöst kell írni, áll a tanfelügyelőség közleményében. A végleges kinevezéseket augusztus 12–14. között bonyolítja le a tanfelügyelőség nyilvános online ülések keretében. A tanári állásokat a vizsgán elért jegyek csökkenő sorrendjében osztják ki.

Véglegesítő vizsgák

A fentiekkel ellentétben immár végleges eredményekről számolt be a Bihar megyei Tanfelügyelőség a véglegesítő vizsgák vonatkozásában. Megyénkben ebben az évben 128 jelentkező szerezte meg a jogot ahhoz, hogy az egyetem előtti tanügyi rendszerben oktasson, azaz ennyien értek el minimum nyolcas átlagot. Összesen 193 jelentkező volt Bihar megyében, közülük 190 tanerő jelent meg, de heten visszaléptek, egy jelentkezőt pedig csalás miatt kizártak. Tehát a jelentkezők 70,32 százaléka szerezte meg a véglegesítő oklevelet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában