IT szemét

2020.08.06. 15:07

E-hulladékgyűjtés kicsit másképp a Rhédeyben

A Cătunul Verde, Ecotic és Zapdeco Global egyesületek szervezésében az augusztusi hónapban az érdeklődők a Rhédey-kertbe vihetik az e-hulladékokat, ezúttal azonban olyan IT-eszközöket is leadhatnak itt, amelyek nem feltétlenül használhatatlanok, hanem esetleg javításra szorulnak, régiek és már nincs szükség rájuk.

Az olyan számítógépeket, laptopokat, kijelzőket, melyek még működőképesek, Bihar megyei iskolák számára fogják továbbadni. Minden egyebet értékesítenek, az összegből pedig szeretnének létrehozni egy kézilabdapályát, illetve egy relaxációs sarkot lengőágyakkal. Emellett egy kosárpalánk és egy pingpongasztal felállítását is tervezik. A parkban minden este öko-tematikájú foglalkozásokat szerveznek. Ezekről a programokról részleteket a Cătunul Verde Facebook-oldalán találnak. Az aznap kezdődő gyűjtés helyszínén jártunk szerda délben, de ekkor még csak az előkészületek zajlottak.

Borítókép: e-hulladék gyűjtő konténer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában