egyezség

2020.07.29. 15:35

Berettyószéplak: Újabb együttműködési megállapodás az RMDSZ és a PNL megyei szervezete között

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei szervezete ismét választási és együttműködési megállapodást kötött, ezúttal Berettyószéplakra vonatkozik az egyezség.

Helmeczi Lajos, az RMDSZ berettyószéplaki szervezetének elnöke kifejtette, hogy a településen több mandátumra visszatekintő, a helyi magyar közösség számára is hasznos együttműködés épült ki RMDSZ és a PNL között. Ennek révén sikerült az elmúlt mandátumok időszaka alatt a berettyószéplaki magyar közösség számára helyet biztosítani a község vezetésében. – A mostani egyezség is azt hívatott biztosítani, hogy a berettyószéplaki magyar közösség továbbra is képviselve legyen a község vezetésében, alpolgármesteri szinten. Arra kérjük a berettyószéplaki magyarokat, hogy a helyi közösség igényeit, elvárásait figyelembe véve támogassák az RMDSZ jelöltjeit a helyhatósági választásokon. Hisz jó eredmény révén továbbra is tudjuk biztosítani a magyarság képviseletét a község vezetésében.

Ezt is szolgálja a megkötött egyezség, közölte Helmeczi Lajos. Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ elnöke rámutatott: a szövetség számára nagyon fontos, hogy a helyi magyar közösségeknek legyen beleszólása a döntéshozatalba. Ahol erre partnert találtunk és találunk az elkövetkezőkben is, ott az együttműködést választottuk és választjuk, mint közösségünk érdekképviseletének leghasznosabb eszközét.

Berettyószéplak vegyes lakosságú település, ahol a magyarság jelentős számban, de kisebbségben él. „ Az RMDSZ megyei szervezete számára kulcsfontosságú, hogy Berettyószéplakon és más településeken is a lehető legmagasabb szinten biztosítva legyen a magyar közösségi jelenlét, az erős magyar képviselet az önkormányzatokban meghozza majd eredményét itt is„, hangsúlyozta Cseke Attila megyei elnök. Az együttműködési megállapodást Cseke Attila szenátor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke és Ilie Bolojan nagyváradi polgármester, a PNL megyei elnöke látta el kézjegyével. Hasonló típusú együttműködési megállapodást kötött már az RMDSZ és a PNL Bihar megyei szervezete Élesden és Mezőtelegden is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában