Fotóalbum

2020.07.28. 19:11

Az én Váradom

Még a tavaly megjelent dr. Kiss András Az én Váradon/Oradea mea című fotóalbuma.

Az 1938-ban Belényesben született orvos és családja 1940-ben költözött Nagyváradra, itt végezte iskoláit, majd 1954-ben a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetemre ment, amelyet az 1956-os magyarországi forradalommal vállalt szolidaritása miatt 1959-ben el kellett hagynia. Egy év után visszavették, az egyetem elvégzése után háziorvos volt Vaskohszikláson 1965-ig, majd a szükséges képesítés megszerzése után belgyógyászként tevékenykedett Belényesben 1971-ig, ekkortól a nagyváradi kórházba került. Itt dolgozott 1989 novemberéig, időközben kardiológus szakképesítést is szerzett. Dr. Kiss András 1989 végén Magyarországra költözött családjával, ahol háziorvosként dolgozott. Nyugdíjba vonulása után kezdte el írni visszaemlékezéseit.

A Sebes-Körös parti városhoz való ragaszkodásának eredménye ez a könyv is. Mint ahogy azt ő maga megfogalmazza a kötet ismertetőjében: „Nagyváradot szellemi szülővárosomnak tekintem, amellyel való kapcsolatom egész életemet végigkísérte. Nem vagyok profi fotográfus. Életem alkonyán ezzel a fotóalbummal kívánom tanúsítani ragaszkodásomat, hűségemet városomhoz, a benne élt és még élő barátaimhoz, osztálytársaimhoz, hallgatóimhoz, tanáraimhoz, és az általam ismert kiváló váradi személyiségekhez.” A fotóalbum megvásárolható a nagyváradi Libris Antica könyvesboltban.

Borítókép: az album borítója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában