Avatás

2020.06.29. 10:30

Bábelőadás az amfiteátrumban

Pikó Stefánia

A Szigligeti Színház Lilliput Társulatának bemutatójával avatták fel ünnepélyesen szombaton a püspöki palota kertjében lévő, közelmúltban felújított amfiteátrumot. Az előadást megelőzően Botházy-Daróczi Réka, a bábszínház művészeti vezetője, illetve Böcskei László megyés püspök köszöntötte örömmel a jelenlévőket.

A szépen felújított amfiteátrumot a jól ismert mese, a Piroska és a farkas feldolgozásával nyitották meg, Piri és a farkas címmel, amit Lélek Sándor Tibor rendezett, és ő maga játszotta a farkast. Tomos Tünde bábkészítő igazán kreatív farkasa eleinte egy régi fényképezőgépként „szerepelt” a színpadon, aztán hamar átváltozott félelmetes ragadozóvá. Balogh Judit, Birtalan Katalin, Németi Emese és Szentpéteri Lenke bábművészek is játszottak a humoros, kedves darabban, részt vett továbbá Varga Imre zenész is.

A szervezők szigorúan figyeltek a koronavírus-járvány miatti különleges előírások betartására, a helyszínen maszkokat lehetett kapni, illetve kézfertőtlenítő is volt, emellett minden jelenlévő adatait regisztrálták, annak érdekében pedig, hogy ne legyen gond az ülésrenddel, székpárnákat helyeztek ki megfelelő távolságra egymástól. Ezeket a székpárnákat aztán volt, aki napernyőként használta, mások pedig esernyőkkel készültek, hiszen épp a legnagyobb hőségben, 11 órakor tartották az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában