Táboroztak

2020.03.17. 11:21

Hó-Rukk tábor Aranyosláposon

A nagyszalontai MIDESZ, mint minden évben, úgy idén is megszervezte Aranyosláposon a Hó-Rukk tábort.

Szerencsére a kitörőben lévő járvány még nem vettel el a táborozók kedvét, érkeztek fiatalok a Délvidékről és Magyarországról is. Az időjárás azonban nem volt kegyes, a tábor ideje alatt végig hózáporok és hasvasesők váltogatták egymást. Így a kültéri programok rövid sétákban merültek ki, valamint vasárnap délelőtt kisebb túra is megvalósult, mert a környezet szépségei minden időben varázslatosak. A táborozók így sem unatkoztak a tartalmas benti programoknak köszönhetően. Banciu Ovidiu, nyugdíjas bányamérnök két előadást is tartott. Először Aranyos vidékének altalajkincseiről beszélt, külön ismertetve a bányászati eljárásokat, valamint a kitermelt alapanyagok feldolgozásának technikáit. Vasárnapi előadásában pedig Aranyos vidékének történelmét mutatta be kitérve, hogy a különböző korokban mennyire volt lényeges a környezetvédelem.

Előadások

Érdekes előadást tartott az egészséges táplálkozásról Kovács Győző, a Kárpátia 2000 Egyesület elnöke. Ennek keretében a Hortobágy ízvilágával ismertette meg a résztvevőket. A program részeként gyakorlati bemutatót tartott pályázatírásból Cseke Sándor, a nagyszalontai MIDESZ alelnöke. A tábor résztvevői csoportokat alkotva közösen írtak meg több pályázatot különböző témákban. A fiatalok így gyakorlatban is megtapasztalhatták, hogy mennyire hasznos ha egy csapat készíti a pályázatot. A tábor célja az volt, hogy a különböző vidékekről érkező fiatalok a programok végére csapatot alkotva együtt tudjanak működni, és ez teljes mértékben meg is valósult. Külön köszönet a tábor támogatóinak a Communitas Alapítványnak és a Munka Világa Közhasznú Egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában