Jobb és drágább

2020.01.29. 17:32

Összefoglaló a 2019-es karácsonyi vásárról

A 2019-es karácsonyi vásárt értékelték a szervezők. A Visit Oradea szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a legutóbbi karácsonyi vásárra több mint 250.000-en látogattak el.

Fotó: Pop Ovidiu

A karácsonyi vásár november 29-én kezdődött, 28 napig tartott, és már az első napon nagy érdeklődéssel fogadták a helyiek, sokan kilátogattak. Összesen 37 koncertet szerveztek, körülbelül 1200-an léptek fel különböző kórusok tagjaiként, de itt volt többek között Smiley és Delia is. A vásáron több mint 60 házikóból lehetett vásárolni különböző termékeket, valamint ételt és italokat, emellett a látogatók rendelkezésére állt egy 350 négyzetméteres jégkorcsolyapálya is. Rengeteg turista érkezett a vásárra, a legtöbben Magyarországról jöttek. December közepétől, egy héten át jelen volt a Radio Zu csapata is, segítségükkel 600.000 euró gyűlt össze a rászorulók részére, a Nagyvárad – a jótettek városa elnevezésű projekt keretében.

Olyan eset is volt, amikor csupán két óra alatt gyűlt össze 70.000 euró egy személy számára, akit az Amerikai Egyesült Államokban vártak műtétre. Mihai Morar, az egyik műsorvezető 9 km-es közös futást szervezett, melynek jelentkezési díja szintén az adományok közé került – ezen több mint százan vettek részt.

Jobb és drágább, mint valaha

A 2018-as karácsonyi vásár alatt és után jelzett hiányosságokat, gyenge pontokat igyekeztek a 2019-es alkalmával kiküszöbölni, korrigálni, és beszámolójuk szerint ez minden szempontból meg is valósult, így a valaha volt legjobb vásárt tudhatjuk magunk mögött. Azért, hogy izgalmas látványosság is legyen a vásáron, felállították például egy óriáskereket, ami méretét tekintve tagadhatatlan újdonság volt.

Szegényes programra panaszkodtak 2018-ban, így 2019-ben még több fellépőt hívtak el, illetve megvalósult a Radio Zu csapatának kitelepülése is. Mindehhez természetesen több pénzre volt szükség. A 2018-as karácsonyi vásár 600.000 lejnyi költséget jelentett, a 2019-es pedig 900.000 lejbe került. Ezt a pluszt a helypénzek emelésével sikerült előteremtsék.A már említett rádiócsatorna ittlétének összköltsége 150.000 euró volt, a helyi tanács ebből 120.000-et hagyott jóvá, a fennmaradó 30.000-et az APTOR fizette ki. A 150.000 eurót a rádiósok számára berendezett konténerekre, felszerelésre, fotósokra, reklámozásra, a csapat szállására, étkeztetésére, utaztatására költötték, emellett az énekesek szállását, étkezéseit is biztosították, akiknek a fellépésért külön már nem kellett fizetni. A közlemény szerint a vendégelőadók honoráriuma meghaladta volna a 150.000 eurót, így nem egy veszteséges befektetésről van szó, főleg, hogy az egy hétig itt tartózkodó, népszerű (naponta több, mint egy millióan hallgatják) rádiósok is komoly reklámot jelentettek a városnak. Az APTOR ezúton is köszöni minden látogató részvételét!

Borítókép: a 2019-es nagyváradi karácsonyi vásár drónfelvételről

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában