Közlekedésbiztonság

2019.12.11. 13:50

Baleset- és bűnmegelőzési akció Székelyhídon

Borczi Máté

Látni és látszani! elnevezéssel közlekedésbiztonsági akciót tartottak kedden Székelyhídon. A Bihar Megyei Tanács Szociális és Közösségi Igazgatóságának támogatásával, a rendőrség és a város önkormányzatának szervezésében valósult meg az esemény. Füzesi Mónika szervező elmondta: a kerékpárosokat „célozták meg” mostani akciójukkal. Emellett az időpont kiválasztása sem volt véletlenszerű, ugyanis kedden, piaci nap lévén, sokkal több a kerékpáros a városban. A „drótszamarasok” láthatósági mellényt kaptak ajándékba, valamint közlekedésbiztonsági ismertetőt tartalmazó szórólapokat. A rendőrség alkalmazottai szóban is felhívták a figyelmet a közlekedési szabályok betartására, a kerékpár felszereltségének mibenlétére. Az ünnepek közeledtének apropóján az általános bűnmegelőzés fontosságát is hangsúlyozták, főként a zsebesek, a lakásbetörők aktivizálódása várható. Újabban az idegen előhívószámú telefonokról érkező hívások is veszélyforrást jelenthetnek.

A nap folyamán az iskolát is felkeresték, ahol diákok körében kampányoltak. A továbbiakban újabb, szélesebb spektrumú akciókat fognak szervezni a rendőrséggel közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában