Bírságok

2024.01.29. 13:28

Átfogó ellenőrző akciók zajlottak

Több mint 1700 személyt igazoltattak és 1277 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

BN-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége január 26–28. között. A hétvégén zajlott 43 akcióban 487 rendőr, 189 csendőr vett részt, továbbá egyes bevetéseken jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 1748 személyt igazoltattak, továbbá 1277 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 594 bírságot szabtak ki 297.890 lej értékben. Ezek mellett 33 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből húsz a közutakon történt. A bírságok közül 352-t közúti kihágások miatt szabtak ki: 230-at gyorshajtásért, 22-t ittas vezetésért, 28-at a biztonsági öv használatának, kettőt az elsőbbségadásnak az elmulasztásáért, négyet szabálytalan előzésért, továbbá hat kerékpárost is megbüntettek. Kiegészítő intézkedésként 87 jogosítványt és 27 forgalmi engedélyt vettek el. A rendőrök és csendőrök ezen a hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében szervezett kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Jogosítvány nélkül

Egy 42 éves váradi férfit állítottak meg a rendőrök január 28-án reggel Nagyváradon. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. Továbbá az igazoltatáskor kiderült, hogy a sofőr érvénytelenített jogosítvánnyal vezetett. Szombaton egy 54 éves, ittasan vezető váradi férfit kaptak el a rendőrök, a szondáztatáskor kiderült, hogy a légalkoholszintje 0,61 mg/l volt. Szintén szombaton, a 195-ös községi úton, Kótligetnél (Cotiglet) fogtak el a rendőrök egy 15 éves helyi kiskorút, aki jogosítvány nélkül vezetett. Ugyanaznap Hagymádfalvánál (Spinuș) egy 17 éves fiatalt is elkaptak, aki egy rendszám nélküli robogót vezetett jogosítvány nélkül. Január 26-án egy 65 éves biharlonkai (Lunca) személyt értek tetten Vaskohszikláson (Ștei), aki felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. Mindegyik esetben eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!