határrendészet

2020.11.17. 12:16

Emberölési kísérlet miatt tartóztatták le

Harmincöt, Szerbiából átszökött afgán bevándorlót szállított múlt pénteken kora reggel egy szintén afgán férfi Nagyszalonta környékére, hogy ott átszöktesse őket a határon.

Forrás: politiadefrontiera.ro

Amikor a határvonal közelébe értek, A. A. azt az utasítást adta a csoportnak, hogy ússzanak át a határon a Fekete-Körösön, egyikük azonban ellenkezett, mondván, hogy nem tud úszni, és fél, hogy életét veszti, ha megpróbálná. Feltételezhetően az ellenkezés miatt A. A. hátba szúrta az illetőt, súlyos (25–30 napon belül gyógyuló) sérülést okozva ezzel annak jobb tüdején – számolt be tegnap a történtekről a Bihar megyei törvényszék ügyészsége.

Az áldozat szerencséjére a határrendészet észlelte a csoportot, így rövid időn belül kihívták a mentőket, és orvosi ellátásban részesítették, majd a nagyváradi sürgősségi klinikára szállították. A sérülés súlyossága miatt A. A.-t letartóztatták emberölési kísérlet gyanújával, de eljárást indítottak ellene, illetve a többi bevándorló ellen illegális határátlépés (Szerbiából), illetve annak újabb megkísérlése miatt (Magyarországra) is.

A férfit további ítélet meghozataláig 30 napig tartó szabadságvesztéssel büntetik, ugyanis közveszélyesnek nyilvánították. A saját bevallása szerint iskolázatlan, munkanélküli A. A. minden ellene felhozott vád ellen tiltakozik.

Borítóképünkön: az előállított személyek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!