haon-sportoldal

2008.07.24. 12:18

Mostantól tíz napig kosárlabda EB

<p>Debrecen – Húsz ország részvételével elrajtol pénteken az U18-as férfi B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság mezőnye Debrecenben.</p>

Az esemény apropóján tartott sajtótájékoztatón Sterbencz Tamás köszönetét fejezte ki a Kósa Lajosnak, a város első emberének, amiért két előző helyszín visszalépése után, az utolsó pillanantban beugorva a cívisváros otthont ad a kontinensviadalnak.

A polgármester elmondta, hogy a legjobb hírverést még mindig a sportesemények biztosítják a városnak, nem véletlen, hogy ez már a tizenharmadik ilyen jellegű rendezvény az utóbbi tíz esztendőben.

Szóba került, hogy csak harminchat nap állt a szervezők rendelkezésére, hogy biztosítsák a feltételeit a versenynek, így rendkívül kemény munka gyümölcseként kezdődhet el a tíznapos küzdelemsorozat.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója kiemelte: – Különösen erős összefogást tapasztalhattam az ügyben, első szóra partner volt mindenki, a város vezetésétől, a szálloda irányítóin keresztül, a létesítmények üzemeltetőjéig bezárólag.

Bízunk abban, hogy a megszállott kosárbarátokon túl olyanok is kilátogatnak az EB meccsekre, akiket a mieink szereplése csalogathat ki, ehhez persze egy jó és eredményes magyar válogatottra lesz szükség.

A legjobb nyolc mezőnye a cél

Ennél a témánál minden szempár Lakosa Zsolt szövetségi edzőre szegeződött, aki mosolyogva hallgatta a közönség csapattal szembeni elvárásait: – Természetesen nekünk is az a legfőbb vágyunk, hogy hazai környzetben, saját közönségünk előtt ott legyünk Európa legjobb nyolc válogatottja között, ám azt tudni kell, hogy rendkívül erős a mezőny.

Többek között két volt A csoportos csapat is itt van, de rajtuk kívül még legalább öt olyan együttes küzd az EB–n amelyik a legmagasabb szinten is megállná a helyét. Ennek ellenére mindent bele fog adni a magyar csapat, ígérem, rajtunk semmi nem fog múlni – zárta mondandóját a mester.

Két hazai környezetben játszó fiúnak is szoríthatnak az érdeklődők, hiszen a keretben ott találjuk a debreceni Kóthay Lászlót és Balogh Andrást is.

-T.N.-

  • Kemény menet vár a Lakosa csapatra
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!