ERDON Országos hírek

2017.02.07. 11:58

Még mindig érvénybe léphet

CSM: ha a parlament nem fogadja el a hatálytalanító rendeletet, akkor a 13-as rendelet érvénybe lép.

CSM: ha a parlament nem fogadja el a hatálytalanító rendeletet, akkor a 13-as rendelet érvénybe lép.Amennyiben a parlament nem fogadja el azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely hatályon kívül helyezi a 2017/13-as, a Büntető törvénykönyvet és Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet módosító rendeletet, akkor ez utóbbi teljes egészében érvénybe lép és kifejti hatását - derül abból a szakvéleményből, amelyet a Legfelső Igazságszolgáltatási Tanács keretében működő törvényi, jogi és dokumentációs igazgatóság bocsátott ki.

A szakvélemény felhívja a figyelmet, hogy ha a parlament törvényben elutasítja a 2017/14-es sürgősségi kormányrendeletet (amely a 13-ast hatálytalanítja), akkor a 2017/13-as rendelet érvénybe lép. Következséképpen, ha a parlament nem fogadja el a 2017/14-es sürgősségi kormányrendeletet, akkor a 2017/13-as sürgősségi kormányrendelet teljes egészében kifejti hatását - szögezi le az idézett dokumentum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!