ERDON Országos hírek

2011.01.18. 07:12

Tévedésből megműtöttek egy egészséges gyereket

<p>Szerencséjére, egy képzelt vakbélgyulladás miatt tették; mert mi lett volna, ha veséje vagy mája miatt történt volna a beavatkozás?</p>

Vádat emeltek egy érzéstelenítő orvos, valamint egy asszisztensnő ellen, akik közvetlenül felelősek azért, hogy a Bukarest 1. kerületében találató Grigore Alexandrescu kórházban kivették egy egészséges gyerek vakbelét. A fiú rutinellenőrzésen vett részt, a két egészségügyi szakember azonban összetévesztette őt egy másikkal, akit valóban meg kellett műteni.

Az orvos és az asszisztensnő bele sem nézett a gyerek papírjaiba, úgy tolták be a műtőbe. Anyját nem értesítették, hozzájárulását sem kérték; mire az visszaért a szalonba, már csak hűlt helyét találta, és utólag értesült róla, hogy a gyereket megoperálták. Szerencséjére, mondta, hogy képzelt vakbélgyulladás miatt tették; mert mi lett volna, ha veséje vagy mája miatt történt volna a beavatkozás?

Az ügy három évvel ezelőtt történt, a vádiratot most véglegesítette az ügyész. Az orvost, aki a műtétet elvégezte, három hónapra eltiltották mestersége gyakorlásától, és további három hónapra 10 százalékos bérlevonással is büntették.

(www.mediatica.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!