ERDON Országos hírek

2010.09.13. 10:25

Háromra emelkedett Romániában a nyugat-nílusi vírus okozta elhalálozások száma

<p>Újabb személy halt meg Romániában a nyugat-nílusi vírussal való fertőzés miatt - közölték hétfő reggel a bukaresti hatóságok. Ezzel háromra emelkedett a szúnyogok-terjesztette vírus halálos áldozatainak száma, összesen 34 fertőzöttet tartanak számon.</p>

A fertőzés miatt Romániában augusztusban két haláleset is történt, a két elhunyt személy 70 évesnél idősebb volt, és mindketten krónikus betegségben szenvedtek. A hétfőn elhunyt férfi is 64 esztendős volt és cukorbetegség valamint magas vérnyomás miatt kezelték. A kórházi ellátásban részesülő betegek egészségügyi állapota jó, többségüket már hazaengedték a kórházból.

A nyugat-nílusi fertőzés felnőtteknél jelentkezhet, és súlyosabban nyilvánulhat meg azoknál, akik egyéb betegségben is szenvednek. A gyermekek a nyugat-nílusi vírus okozta fertőzésen általában észrevétlenül esnek át.

A betegség első tünetei lehetnek a következők: láz, fejfájás, elgyengülés, hányás, memória-zavarok, ízületi vagy izomzati fájdalmak, és egyéb tünetek, amelyek egy esetleges szúnyogcsípés után három-hét napon belül jelentkeznek. Akiknél ezek a tünetek jelentkeznek, sürgősen jelentkeznie kell az orvosnál, tanácsolják a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!