Erdon - Nemzetkozi

2016.03.29. 16:21

Woody Allen filmjével indul a Cannes-i filmfesztivál

Woody Allen legújabb filmjének bemutatójával, a Café Society című alkotással kezdődik május 11-én a 69. cannes-i fesztivál - jelentették be kedden a szervezők Párizsban.

Woody Allen legújabb filmjének bemutatójával, a Café Society című alkotással kezdődik május 11-én a 69. cannes-i fesztivál - jelentették be kedden a szervezők Párizsban.

Hogyan és mivel is indulhatna jobban egy fesztivál mint Woody Allennel? A zseniális rendező 46. játékfilmje, a Cafe Society fogja nyitni az idei, 69. cannes-i filmfesztivált. Az amerikai rendező filmjét a hivatalos válogatásban, de versenyen kívül mutatják be.

Ez lesz a harmadik alkalom, amikor Woody Allen vígjátékával nyílik a fesztivál, 2002-ben a Hollywoodi történet, 2011-ben pedig az Éjfélkor Párizsban volt a nyitófilm.

A Variety írása szerint Allen az egyetlen az 1946-ban alapított filmfesztivál történetében, akinek három filmje is nyitotta már az eseményt.

A Los Angelesben és New Yorkban forgatott romantikus komédia az 1930-as években játszódik. A közlemény szerint a történet főhőse egy fiatalember, aki a filmkészítés reményében érkezik Hollywoodba, ahol szerelmes lesz, és beleveti magát a kávéházi világ nyüzsgő életébe.

A film főszerepeit Kristen Stewart és Jesse Eisenberg alakítják, de a további szereplőgárda névsora is patináns: Blake Lively, Kelly Rohrbach és Steve Carell. Utóbbi váltotta Bruce Willist, akit állítólag még a forgatás elején kipaterolt a rendező, amiért az képtelen volt megjegyezni a szövegét.

A május 11. és 22. között megrendezendő cannes-i fesztivál zsűrijének elnöke George Miller ausztrál filmrendező, a nyitóest és a díjkiosztó gála házigazdája Laurent Lafitte francia színész lesz. A meghívott filmek listáját április 14-én teszik közzé.

Woody Allen új filmjeiről, mint ahogy az már lenni szokott nem sokat lehet tudni, így most hirtelen csak egy régebbi gyöngyszemének egy jelenetét tudjuk megvillantani a Játszd újra Sam!-ből:

Allen hála égnek sokkal jobban rendez mint ahogy ismerkedik, így érdemes a legújabb filmje megjelenéséig, újranézni az eddig megjelent remekműveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!