ERDON Music

2011.08.12. 14:43

Egyre gazdagabb a Tuborg Green Fest Félsziget programja

Már szinte teljesen végleges a Tuborg Green Fest Félsziget zenei programja, és számos kulturális eseményt és szabadidős tevékenységet is bejelentettek a szervezők.

Már szinte teljesen végleges a Tuborg Green Fest Félsziget zenei programja, és számos kulturális eseményt és szabadidős tevékenységet is bejelentettek a szervezők.

Zene

A Freedom Music Arena amúgy is erős augusztus 26-i programjának további izmosítása érdekében Marosvásárhelyre látogat Magyarország elsőszámú trance duója, a Myon & Shane 54, akik egy olyan eredményt tudtak felmutatni, amelynek még csak a közelébe sem került soha más magyar lemezlovas: 2009-ben felkerültek a DJ Mag Top 100 DJ-jének listájára. Aztán 2010-ben túlszárnyalták előző évi teljesítményüket, és egészen a 62. helyig kapaszkodtak trance-himnuszaiknak és szédületes mash-upjaiknak köszönhetően.

Szerbia egyik legnépszerűbb metálzenekara, a Nevergreen visszatér idén a Tuborg Green Fest Félszigetre! A szabadkai banda 2007-ben már fellépett Románia legnagyobb fesztiválján, idén pedig Iggy Pop előtt, augusztus 27-én 21 órától zenélnek a Tuborg Main Stage-en.

A fesztiválon szintén fellépnek olyan közkedvelt magyar dj-k, mint Hot X, Igor Do urden, Chris.SU, Statik és Mastif.

A fesztivál utolsó 12 előadójának nevére augusztus 20-án, a Talent Stage vetélkedő végén derül fény. A Tuborg Sound Facebook-oldalán zajló versenyben ugyanis 12 zenekar nyer fellépési lehetőséget Románia legnagyobb fesztiváljára.

Borsec Sport Zone

A Borsec Sport Zone-nak köszönhetően idén is rendkívül gazdag sportkínálat várja a fesztiválozókat az egyéni sportoktól a fociig, a pókerig vagy épp a ládamászásig. Az extrém sportok közül idén sem hiányozhat a bungee jumping és a katapult, a vízisportok kedvelői pedig kipróbálhatják a kajakozást a Maroson – természetesen a vízimentők állandó felügyelete mellett.

Kultúrpart színház

A Tuborg Green Fest Félsziget színházi kínálata azon túl, hogy előadásokat mutat be, lehetőséget is kínál a félszigetezőknek, hogy magukat színházi helyzetekben kipróbálják, valamint olyan eseményeket is tartogat, amelyekben a színház kilép a Kultúrpart „sarokból”, és a fesztivál egész területét bejárja. Az Utcaszínházi Alkotóközösség nyilvános maszkos műhelyeket tart a félszigetezők számára. A munka végén, vasárnap délután egy nagy karneváli improvizációban birtokba veszik a fesztivált a fiatal botcsinálta és hivatásos színészek.

PORT.ro Movie & Dance Tent

Latino- és hastáncbemutatókkal és oktatással, hagyományos táncházzal és gazdag filmkínálattal várja a látogatókat a fesztiválon a PORT.ro Movie & Dance Tent. A sátor filmprogramjában az Alter-Native rövidfilm-fesztivál kínálatából láthatnak válogatást a nézők, romániai filmesek alkotásait tekinthetik meg, illetve nemzetközi filmek is lesznek - többek közt Susanne Bier idén Oscarral díjazott alkotása, az In a Better World. Szintén ezen a helyszínen kerül sor augusztus 27-én a Trailer-függők Félszigete című három órás trailer-maratonra.

Art by Chance

A világ legnagyobb köztéri művészeti eseménye a Tuborg Green Fest Félszigetre érkezik! Az Art by Chance nagyon rövid filmek fesztiválja több mint kétszáz városban, több mint húszezer kivetőn zajlik, a fesztivál kivetítőin összesen 23 félperces filmecskét vetítenek a koncertek előtt és között, így a félszigetezők akkor is belebotolhatnak a művészetbe, amikor nem is számítanak rá.

MIÉRT Pub

A Magyar Ifjúsági Értekezlet helyszínén minden reggel kávéval, sütivel, vízipipával és masszázzsal kezdődik, majd társasjátékokkal, a Nekem 800 vetélkedővel és a humorprogrammal folytatódik, amelynek keretében többek közt sor kerül az Open Stage Székelylend exkluzív erdélyi lemezbemutatójára, fellép Badár Sándor, a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Felméri Péter és a Humorfesztesek ligája is bemutatkozik.

Vetélkedők, versenyek

A Tuborg Green Fest Félsziget versenyt indított a héten Festival Starter néven, amelynek nyertese bartaival együtt sztárként élheti meg Románia legnagyobb fesztiválját. A VIP jegyet, luxusszállást, helyszínre szállítást, ételt-italt és költőpénzt kínáló versenybe máris több mint ötszázan iratkoztak be.

Sikeresnek bizonyult a Félsziget-póló megtervezésére meghirdetett pályázat is: 109 alkotást neveztek a versenybe. A szavazás még zajlik a fesztivál Facebook-oldalán, a nyertes pedig zsebre teheti az eladásokból származó profitot.

A Tuborg Green Fest Félsziget legnagyobb vetélkedője idén a Facebookon zajlik. Az AdAugusta kvízjáték applikációjában, amely a http://apps.facebook.com/adaugusta/ címen érhető el, általános műveltségi és a Félszigetről szóló kérdésekre kell válaszolniuk a játékosoknak, akik a játék augusztus 1-jei indulása óta már közel ötvenezerszer játszottak. A játék során 40 bérletet lehet nyerni a Tuborg Green Fest Félszigetre.

A Tuborg Green Fest Félsziget 2011-es kiadására augusztus 25-28. között kerül sor Marosvásárhelyen, a Maros partján, a Víkend-telep szomszédságában. A rendezvényre jegyeket az Eventim hálózatában és a www.eventim.ro oldalon lehet vásárolni. További információk: www.felsziget.ro

A rendezvény támogatói: Tuborg, Borsec, Orange. Fő médiapartner: Rock FM. Kiemelt médiapartnerek: Zile și Nopți, Jurnalul Național, Krónika, Transindex.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!