ERDON Helyi sport hírek

2014.04.06. 12:37

Újra motorzúgás a Transbuldex Ringen

Szerdától vasárnapig Magyarország tizenhatszoros motocross bajnoka tart edzéseket a Transbuldex Ringen, ahol egy hónap múlva Közép-Európa Kupát rendeznek.

Szerdától vasárnapig Magyarország tizenhatszoros motocross bajnoka tart edzéseket a Transbuldex Ringen, ahol egy hónap múlva Közép-Európa Kupát rendeznek.

A téli pihenőt követően "sebességbe kapcsolt" az érmihályfalvi Transbuldex Racing motocross klub: egy hónap alatt három eseményt jegyezhetnek. A mögöttünk lévő hét végén a temesvári quad csapat tartott edzéseket a Transbuldex Ringen, kihasználva, hogy az egyik legjobb pályának tartják országos szinten az érmihályfalvit. Ugyanez indokolja, hogy ezen a héten szerdától vasárnapig ifj.Németh Kornél, tizenhatszoros magyar motocross bajnok, EB és VB résztvevő tart edzőtábort a Transbuldex-pályán, melyre magyarországi és romániai motorosokat várnak.

Nemzetközi hitelesítés

A legnagyobb "dobás" azonban május 3-án és 4-én lesz, amikor Közép-Európa Kupát, egyben országos egyéni bajnoki futamot rendeznek, ami ráadásul a Transbuldex Ring nemzetközi szintű hitelesítési (omologare) próbája is lesz. Az országos szövetség erre a versenyre a szlovén, szlovák, osztrák, lengyel, bolgár, moldáv, cseh, magyar, szerb és ukrán szövetségeknek küldött meghívót, ám, hogy melyik országból és hány versenyző érkezik, és csak a rajtvonalnál derül ki biztosan. Május 3-án, szombaton az edzéseket, május 4-én, vasárnap a futamokat rendezik majd meg.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!