ERDON Helyi sport hírek

2012.11.12. 12:41

Neves edző volt az Aladin Hero Team vendége

Neves vendég tartott edzéseket az elmúlt hét végén az érmihályfalvi Aladin Hero Team kick-box csapat tagjainak: a Magyar Kempo Szövetség technikai vezetője, a Nemzetközi Szövetség európai igazgatója!

Neves vendég tartott edzéseket az elmúlt hét végén az érmihályfalvi Aladin Hero Team kick-box csapat tagjainak: a Magyar Kempo Szövetség technikai vezetője, a Nemzetközi Szövetség európai igazgatója!

 

Korábban beszámoltunk már arról, hogy az érmihályfalvi Aladin Hero Team kick-box csapat Kovács Zoltán edző vezetésével számos magyarországi versenyen vett részt, és ezeken jó kapcsolatot alakítottak ki az ottani kemposokkal. Ennek egyik eredménye, hogy folyamatban van az önálló klub csatlakozása ehhez a szövetséghez, aminek hozadéka lesz, hogy eredményeiket hivatalosan is elismerik majd. Egy újabb eredmény volt, hogy az "aladinosok" abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy az elmúlt hét végén - pénteken délután és szombaton délelőtt - a szigethalmi Lovász Gábor 6 danos shihan, a Magyar Kempo Szövetség technikai vezetője, a Nemzetközi Szövetség európai igazgatója tartott nekik edzéseket. Az előbbin inkább az elmélet, utóbbin a gyakorlat volt a főszereplő, amikor a mester szinte játékosan mutatott be gyakorlatokat. "Mikor hazamentek, írjátok le, amit tanultatok, hiszen az a fontos, ami megmarad a fejetekben, amit tudtok ismételni. Ez a sport is sok lemondással jár, és el kell dönteni, mit akartok elérni - ennek megfelelően kell dolgoznotok" - mondta végezetül, mintegy útravalóul Lovász Gábor.

Lesz folytatás

Az edzések után a mester kérdésünkre elmondta: 1976 óta sportol, eleinte dzsúdózott, majd volt karatés, kick-boxos, és 1997 óta a kempoval foglalkozik. A magyarországi nyílt versenyeken figyelt fel az érmihályfalvi csapatra, és látja bennük azt a lelkesedést és tehetséget, hogy érdemesnek tartja őket a képzésre. Magyarországi klubokhoz viszonyítva komolynak mondta az Aladin taglétszámát (az edzéseken legalább 50-en voltak a gyerekektől a felnőttekig - szerz.megj.). Az együttműködésnek lesz folytatása, annál is inkább, mert mint említettük, az érmihályfalviak csatlakoznak a magyarországi szakszövetséghez, és miután eleget tesznek majd bizonyos formai követelményeknek, a sportolók tagjai lehetnek a szövetség által versenyekre küldött csapatnak. Addig is, az Aladin Hero Team tagjai már e hét végén is részt vesznek egy versenyen, Szegeden - hogy milyen eredménnyel, arról majd beszámolunk.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!