ERDON Helyi sport hírek

2012.05.31. 16:41

Hegyikerékpár- és futóverseny Köröskisjenőben

A Bihar megyei Probikers Sportegyesület 2012. június 3-án, vasárnap Kings Land Kupa elnevezéssel két számban, hegyikerékpárban és futásban duatlon megmérettetést rendez Köröskisjenőben.

A Bihar megyei Probikers Sportegyesület 2012. június 3-án, vasárnap Kings Land Kupa elnevezéssel két számban, hegyikerékpárban és futásban duatlon megmérettetést rendez Köröskisjenőben.

A két szervező a Kings Land és a Bihar megyei EKE, a versengések helyszíne pedig a köröskisjenői Kings Land golf- és pólópálya, ahol a rajt és a célba érkezés is lesz. A rendezvény célja a sporttevékenységek támogatása és bátorítása, illetve a helyi természet szeretetére, a szabadtéri futásra, a kerékpározásra való figyelemfelkeltés. A duatlon szabályai ugyanazok mint a triatlon esetében, a javasolt kerékpár mountain bike. A versengésre feliratkozni ma 12 óráig a probikersbihor@yahoo.com honlapon lehet, s abban az esetben, ha nincs elég induló egy-egy kategóriában, úgy korosztályának megfelelően a legközelebbibe sorolják a versenyzőt. A 16 és 18 év közöttiek csak szülői engedéllyel vehetnek részt a versengéseken, és kötelező a bukósisak viselete. Minden versenyző saját, írásban megjelölt felelősségére indulhat, Tilos a táv lerövidítése, a segélykérés másoktól, tilos verseny közben a kerékpárok cseréje, a stoplis lábbelik használata és ugyanígy tilos a szemetelés is.

Útvonal és távolságok

A beiratkozási dijak 50 és 350 lej között lesznek kategóriák és résztvevők száma szerint. A hobby útvonal: 5.5 km futás, 12 km kerékpározás, 5.5 km futás; elite: 11 km futás, 24 km kerékpározás, 5.5 km futás. Csapatban: 11 km futás, 12 km kerékpározás, 5.5 km futás. Sajtó: 5.5 km futás, 12 km kerékpározás, 5.5 km futás. Cégek: 5.5 km futás, 12 km kerékpározás, 5.5 km futás. A futás a golfpályán zajlik négy méteres szintkülönbséggel, míg a kerékpárosok egy kilométeren aszfaltúton, kilenc kilométer köves úton, két kilométert erdei úton tesznek meg, a szintkülönbség 150 méter. Korosztályok, férfiak: 18-35, 36-50 és 51 év felettiek. Nők: 18-30, 31-40 és 41 év felettiek. A műsor, szombaton: 17-22 óra között a versenyzők fogadása, a rajtszámok kiadása. Vasárnap: 10 órakor rajt, ugyanaznap eredményhirdetés és díjazás.

Lévay Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!