ERDON Helyi sport hírek

2011.12.07. 16:14

Gyenes Mani Románia legjobb motorosa

Sorozatban második éve érdemelte ki a Románia legjobbjának járó elismerést a szatmárnémeti „dakaros” motoros, Gyenes „Mani” Emanuel.

Sorozatban második éve érdemelte ki a Románia legjobbjának járó elismerést a szatmárnémeti „dakaros” motoros, Gyenes „Mani” Emanuel.

 

 

Újabb hatalmas elismerésben részesült a Brassói Vectra Racing Team szatmárnémeti motorosa: a többszörös enduro és endurocross román–bajnok, a 2010–es Dakar–rali Maraton kategóriájának győztese, illetve a világbajnoki 4. helyezett Gyenes „Mani” Emanuel érdemelte ki az év legjobb motorosának járó elismerést. A román szövetség (FRM) összesítette az összes motoros sportág versenyzőinek eredményeit, de egyik sem tudta megelőzni a 27 éves szatmárit, aki sorozatban második éve érdemelte ki ezt a díjat.

„Szombaton rendezi a szövetség a díjkiosztó gálát, Konstancán. Sajnos én nem tudok ott lenni, mivel már ma (szerda – szerk. megj.) este elutazok egy hollandiai edzőtáborba. Örülök ennek a díjnak, hiszen munkám és eredményeim elismerése az, hogy a legjobb motorosnak titulálnak” – mondta lapunknak Mani, aki már javában készül a január elsején rajtoló dél–amerikai 2012–es Dakar–ralira. Mint arról beszámoltunk, a jövő évi kiíráson egy 450 köbcentis KTM–mel áll rajthoz az ország legjobbja, viszont a hollandiai táborban egy 300–as motorkerékpárral fog edzeni. „A Dakar–gépem már hajón van Argentína felé. Sajnos nem sok alkalmam volt azon edzeni, de remélem hamar hozzá tudok szokni a könnyebb és kisebb teljesítményű versenygéphez” – tette hozzá Mani, aki (nyilvánvalóan) a szakági, terepmotorosok kategória legjobbjának járó elismerést is kiérdemelte a FRM részéről.

A szombati gálán egyébként nem ő lesz az egyedüli szatmárnémeti, akit díjazni fog a FRM, ugyanis Konstancán veheti át a profik E1–es enduro–bajnoki címét Szilveszter Márton (Marci). Az E3–as géposztályban Szereday Dominik a bajnoki bronzérmet kapja meg, Mani pedig az ezüstérmet, míg Marci és Dominic a profi csapatoknak járó bajnoki aranyat is hazahozhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!