ERDON Helyi sport hírek

2011.05.08. 17:06

Hám János Napok: A mozgásé volt a főszerep a Sportnapon

<p>20 éves Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpont több mint száz diákja népesítette be szombaton a szatmárnémeti Dinamo pályát, illetve a szomszédságában levő ifjúsági táborhelyt.</p>

Az évfordulói ünnepség részeként rendezett sportnap keretében ugyanis rengeteg rendezvényt szervezett az iskola vezetősége Görbe Éva testnevelőtanárral, illetve a tanári kar segít segítségével. Bár lógott az eső lába, a „fenti” kegyes volt, így megrendezték az atlétika– és különböző ügyességi versenyeket, illetve a lábtenisz, asztalitenisz és labdarúgó mérkőzéseket. Utóbbi tornát az iskola tanári kara nyerte, miután a fináléban a diákok csapatát verték. A harmadik helyen zárt a szülők csapata, miután egy „izgalmas” meccsen 15–5–re verték a „véndiákok” alkalmi együttesét. A hideg idő ellenére a diákok, szülők és pedagógusok kitartók voltak, és valamennyien kivették részüket egy–egy versenyen. A brake dance–bemutató után a „bátrabbak” egy gyorstalpaló tanfolyamon egy–egy dance–mozgást is megtanulhattak, majd a sportnapon kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok oklevelet kaptak az iskola igazgatójától, Ádámkó Istvántól.

Az évfordulós rendezvénysorozat pénteken és szombaton folytatódik a Hám János Napokkal.

Hám János Napok

Május 13. és 14–én tartják meg a már hagyományosnak számító Hám János Napok rendezvénysorozatot a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban. A programsorozat megnyitóját május 13–án, pénteken 9 órai kezdettel tartják meg a Dinu Lipatti Filharmóniában. A rendezvénysorozat keretében többek között pénteken 16 órai kezdettel a díszteremben író–olvasó találkozót tartanak (meghívott Zágoni Balázs), szombaton pedig gálaestre kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!