ERDON Helyi sport hírek

2010.11.02. 15:59

CFR – Bayern: Szatmári srác viszi a labdát

<p>Kilenc évesen labdarúgó Bajnokok Ligája–mérkőzésen lép majd pályára egy szatmárnémeti fiú: egy versíró pályázat győzteseként Tudor Mureşan kíséri be a csapatokat a Kolozsvári CFR – Bayern München meccs előtt.</p>

A szatmárnémeti Tudor Mureşan kíséri be a pályára a Kolozsvári CFR és a Bayern München játékosait a szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája–mérkőzésen. A 9 éves fiú „elkötelezettje” a sportnak. Korábban sakkozót, cselgáncsozott, majd a Szatmárnémeti Olimpia törpecsapatában futballozott (edző: Csík Tibor) és a Szatmárnémeti SK–nál párbajtőrözött (edzők: Májer Csilla, Nagy Lehel, Langenbacher István, Csiszár Ferenc). Utóbbi két sportot jelenleg is űzi, nyilván a labdarúgás a kedvesebb neki. „Egy országos sport hírportálon hirdettek meg egy verspályázatot, arra jelentkeztünk. A fiam lett a győztes, így ő viheti majd a labdát a pályára a CFR – Bayern meccsen – mondta lapunknak édesapja, Florin Mureşan, aki az egyik román nyelvű helyi napilap sportújságírója. „Már korábban megvettük a belépő jegyet, tehát mindenképpen elutaztunk volna Kolozsvárra, a meccsre. Így megmaradt egy jegyünk, mivel a szervezők nekem biztosítanak egy tiszteletjegyet. De kihasználjuk az alkalmat, és velünk tart a feleségem is, így az egész család ott lesz a meccsen” – tette hozzá Florin Mureşan.

A 9 éves fiú egyébként Steaua–drukker (akárcsak az édesapja). Mindezek ellenére szívesen jár a Kolozsvári CFR meccseire, ahol nyilván az erdélyi együttesnek szurkol. „Születésnapi ajándékként októberben már kapott egy CFR–mezt, a Mureşan név szerepel a hátán. Ezt a »beszerzést« nem volt nehéz megvalósítani, mivel a klub elnökét is Mureşannak (Iuliu – szerk. megj.) hívják. De félreértés ne essék, nem vagyunk rokonok a kolozsvári együttes elnökével” – folytatta a büszke édesapa.

A CFR – Bayern mérkőzést egyébként szerda este rendezik a dr. Constantin Rădulescu Stadionban. A BL csoportkörének 4. fordulójában a kolozsvári együttesnek akár még pontszerzési reményei is lehetnek, ugyanis Luis van Gaal edző keretéből több alapjátékos hiányzik: Olici, Van Bommel, Klose, Ribéry, Robben, Contento és Badstuber sérülés miatt maradt Münchenben, a holland szakvezető így csak 15 játékossal érkezett Kolozsvárra. Igaz, a két együttes két héttel ezelőtti, müncheni találkozóján is többnyire tartalékosan állt fel a Bayern, így is nyertek 3–2–re a németek.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
E csoport: Kolozsvári CFR – Bayern München (21.45, TVR 1)
FC Basel – AS Roma.
A csoport állása: 1. Bayern 9 pont, 2. Basel 3 (5–5), 3. CFR 3 (5–6), 4. Roma 3 (3–6).
F csoport: MSK Zilina – Olympique Marseille, Chelsea – Szpartak Moszkva.
G csoport: AC Milan – Real Madrid (21.45, magyar Digi Sport), AJ Auxerre – Ajax Amsterdam.
H csoport: Partizan Beograd – Braga, Sahtar Donyeck – Arsenal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!