ERDON Helyi sport hírek

2010.10.17. 10:58

Tasnádi siker a testépítő–bajnokságon

<p>A Szatmárnémeti Sănătatea SK sportolója, a tasnádi Vasile Olaru nyerte a testépítők megyei bajnokságát.</p>

A Sănătatea SK edzője, Vasile Belbe által rendezett szombati tornán több tucat „izomember” mutatkozott be, a zsűri pedig – köztük az egykori országos bíró, Solcz Béla is – szigorúan osztályozta a versenyzőket. A közgazdász elmondta, még a jobb versenyzőknél is észrevehető volt, hogy az országos idény már véget ért, a felnőtt bajnokságot az elmúlt hónapban rendezték. „Nagyon jól látszik, ki a kezdő és ki a tapasztalt testépítő a mezőnyben. A többszörös bajnok Vasile Zaha magasan a legtapasztaltabb versenyző. De látszik teljesítményén, hogy már egy hónapja vége az idénynek, most pihennek, a következő idényre készülnek” – magyarázta a Szatmár Megyei Pénzügyi Igazgatóság aligazgatója, Solcz Béla.

A 26 éves Olaru egyébként több éve űzi ezt a sportágat, eddigi legjobb országos eredményét Nagyváradon, a Herkules Kupán érte el, ahol a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Belbe – aki ezúton is szeretne köszönetet mondani az esemény támogatóinak – elmondta, jövő hónapban szeretnék megrendezni a Sănătatea Kupát, amelyre meghívást kapnak majd az ország legjobbjai is.
 
Eredmények
Junior, 70 kg: 1. Sergiu Cadar (Sănătatea SK), 2. Gecse László (Szatmárnémeti Fuşle SK), 3. Alexandru Martinică (Sănătatea SK). Junior 80 kg: 1. Florin Fehér (Sănătatea SK), 2. Szík Márton (Sănătatea SK), 3. Eusebiu Pop (Sănătatea SK).
Felnőttek, 70 kg: 1. Vasile Zaha (Szatmárnémeti Dinamic 2000), 2. Cătălin Dicu (Fuşle SK), 3. Felician Pintea (Szatmárnémeti Big Security), 4. Sebastian Pop (Sănătatea SK). 80 kg: 1. Vasile Olaru (Sănătatea SK), 2. Szmutku Csaba (Sănătatea SK).
Abszolút megyei bajnok: Vasile Olaru .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!