ERDON Helyi sport hírek

2010.10.19. 12:51

Négycsapatos focitorna volt Érsemjénben

<p>Bihar megye - A debreceni FC Demetrend nyerte meg Érsemjénben szombat délután a Bánházi Tibor Emlékkupáért kiírt első kispályás labdarúgó tornát.</p>

A fiatalon elhunyt barát és sporttárs emlékére első alkalommal rendeztek kispályás focitornát az érsemjéni sportcsarnokban, az elmúlt szombaton délután. A szervezők négy csapatot hívtak meg, és körmérkőzéses rendszerben zajlottak a kűzdelmek Perényi József és ifj.Bánházi Miklós bírók felügyeletével. Elsőként a helyi Sasok és az Old Boys csapata rugaszkodott egymásnak és szoros mérkőzésen előbbiek győztek 5–4–re. A Bihari Napló Baráti Társaság ellen pályára lépő debreceni FC Demetrend játékosain rögtön látszott: a szomszéd megyeszékhely kispályás bajnokságában edződnek. Álltuk a sarat, ameddig állhattuk, sőt, vezettünk is 2–1–re, de végül 9–4 lett „oda”. A következő meccs igen emlékezetes marad: a Sasok ellen a félidőben 4–0–ra vezettünk, ám a fiatalok szárnyra kaptak, és 7–2–re hozták a második félidőt, vagyis 7–6 lett a vége nekik... A debreceniek ellen az Old Boys is úgy járt, mint mi – megtették amit lehetett, 7–2.
 
Kisdöntő, nagydöntő
 
Ezzel ki is alakult, hogy a harmadik forduló találkozói lettek a döntő és a kisdöntő. Utóbbiban a BNBT megszerezte első napi győzelmét, a végén már kissé szárnyaszegetten focizó Old Boys ellen – 6–2. A döntő első részét izgalmassá tették a Sasok, ám végül megérdemelten, és veretlenül lett első az FC Demetrend, 9–5–re hozva harmadik meccsét. A kultúrház ebédlőjében – ahol a közös vacsorát szolgálták fel – Sütő Szabolcs kultúrreferens/szervező köszönte meg a csapatoknak a részvételt, és adta át az okleveleket, kupákat. Tőle tudtuk meg: tervezik, hogy jövőre már egy hosszabb bajnokságot rendeznek az emlékkupáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!