ERDON Helyi sport hírek

2010.10.12. 17:32

Bajnok lett Alexandru Ardelean

<p>Aranyéremmel kezdtek a szatmári tőrvívók a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben zajló 15 éven aluliak bajnokságában. Kedden a fiúk egyéni versenyében született SK–siker. Négy szatmári zárt a legjobb nyolc között.</p>

Bajnoki aranyéremre váltotta a tavalyi bronzot a Szatmárnémeti SK tőrvívója, Alexandru Ardelean. A 15 éven aluliak bajnokságának keddi egyéni versenyében a Lengyel Éva és File Attila edzőpáros tanítványa megállíthatatlan volt, a sportoló által diktált megfeszített tempóba pedig még a fegyvere is belefáradt. A döntő utolsó – győzelmet hozó – tusa után ugyanis Ardelean tőre ketté tőrt. A szép siker ellenére viszont az SK vívója szerényen nyilatkozott, szerinte a vártnál nehezebb volt megszerezni a bajnoki címet. Pedig csak az elődöntőben kellett jobban odatennie magát a győzelem érdekében, hiszen a legjobb négy között vívott asszóban csak két tusal tudta verni csapattársát, Bogdan Dascălut. Így utóbbi meg kellett elégedjen a bronzéremmel, míg Ardelean a fináléban a Chimia Rm. Vâlcea sportolójával, Alexandru Prundeanuval küzdhetett. A szatmári hamar elhúzott 3–0–ra, majd a vâlceai felzárkozott 4–4–re. Ezt követően Ardelean összeszedte magát, és sorba vitte be a találatokat. A második harmadban két perc alatt 14–5–re állította be az eredményt. Viszont a győzelmet jelentő tus még váratott magára, ugyanis az Prundeanu felárkozott 14–8–ra. Az edzők és a közönség buzdítására sikerült „megtalálni” a 15–ik pontot is, így hét tusal győzött Ardelean.
A szatmáriak közül a tüdőgyulladásból felépült Sebastian Flucuş a 8., Cătălin Dan pedig a 7. helyen zárt. Az SK színeiben vívott még Néma Dávid, Bartók Alpár, illetve Izsáki Arnold két 13 éves tanítványa, Bodó Benjamin és Iulian Aldea.
„A felnőttek kudarcos ob–szereplése után nagy szükség volt a szatmári tőrvívóknak erre az eredményre. Titkon reménykedtem, hogy összejöhet az egyéni bajnoki cím. Remélem szerdán folytatják majd a fiúk a jó szereplést, és a csapatviadalban is megörvendeztetik a szatmári közönséget” – mondta Lengyel Éva.
A szatmárnémeti Csipler SándorVívóteremben zajló korosztályos viadal szerdán a fiúk csapatversenyével folytatódik, csütörtökön és pénteken pedig a lány tőrvívók lépnek pástra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!